Της άρπαξαν 31.000 ευρώ από τον λογαριασμό της - Την έπεισαν να επενδύσει τα χρήματα της σε κρυπτονομίσματα

Ελλάδα
Της άρπαξαν 31.000 ευρώ από τον λογαριασμό της - Την έπεισαν να επενδύσει τα χρήματα της σε κρυπτονομίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως στην τράπεζα όταν έγινε η αφαίρεση των χρημάτων χτύπησε "συναγερμός"

Μια γυναίκα γυναίκα πείστηκε από επιτήδειους να επενδύσει τα χρήματά της σε κρυπτονομίσματα, με το πρόσχημα πως η εταιρεία που ήδη συνεργαζόταν δεν ήταν φερέγγυα και για αυτον τον λόγο θα έπρεπε να  εμπιστευτεί τους ίδιους.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε και οι επιτήδειοι της ζήτησαν να εγκαταστήσει ένα λογισμικό στο κομπιούτερ της. Μέσω αυτού πήραν τα στοιχεία της ανυποψίαστης γυναίκας και της αφαίρεσαν από τον λογαριασμό της ποσό άνω του 31.000 ευρώ.

Όμως στην τράπεζα όταν έγινε η αφαίρεση των χρημάτων χτύπησε "συναγερμός" , καθώς ένα σύγχρονο σύστημα που έχει εγκατασταθεί για ανάλογες περιπτώσεις ενημερώθηκε για την "ύποπτη συναλλαγή".

Ετσι τα χρήματα δεν πέρασαν ποτέ στην κατοχή των απατεώνων δεδομένου ότι τα "μπλόκαρε" η τράπεζα, ούτε όμως επέστρεψαν στην κάτοχό τους. 

Η άτυχη γυναίκα θα πρέπει να αποδείξει πως της ανήκουν τα χρήματα (τυπική ουσιαστικά διαδικασία) , ωστόσο, με το νέο σύστημα ειδοποίησης η τράπεζα άφησε τους απατεώνες με το ...κομπιούτερ στα χέρια.

Το κρυπτονόμισμα, είναι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο λειτουργεί ως μέσο συναλλαγών, όπως δηλαδή ένα οποιοδήποτε νόμισμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News