Εκλογές 2023: Ξανά στην Κρήτη για τον β΄ γύρο - Επιστρέφουν οι αρχηγοί στο νησί για τη νέα προεκλογική περίοδο

Κρήτη
Εκλογές 2023: Ξανά στην Κρήτη για τον β΄ γύρο - Επιστρέφουν οι αρχηγοί στο νησί για τη νέα προεκλογική περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει την κάθοδο αλλά με ερωτηματικό για κεντρική ομιλία στο Ηράκλειο - Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει και πάλι συγκέντρωση, ίσως και για κλείσιμο από την πλατεία Ελευθερίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει αρχή από το Λασίθι και θα περιοδεύσει για δύο ημέρες σε όλους τους νομούς

Στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα όλων των πολιτικών κομμάτων αναμένεται να βρεθεί και αυτή τη φορά η Κρήτη, με τη Ν.Δ. να κάνει πρώτη την αρχή και δη δυναμική αρχή, αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατέβει εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερη μάλιστα περιοδεία, την ερχόμενη Τρίτη στην ανατολική και την ερχόμενη Τετάρτη στη δυτική Κρήτη.

Για την κάθοδο του Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει προσώρας κάτι συγκεκριμένο, με την περιοδεία του πάντως να φαντάζει όχι απλά δεδομένη, αλλά επιβεβλημένη για λόγους συσπείρωσης και τόνωσης ηθικού μετά τη σημαντική καθίζηση που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νησί μας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η απώλεια δυνάμεων αποτυπώθηκε και στους 4 νομούς, υποδηλώνει την αναγκαιότητα περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την επικράτεια του νησιού, ιδίως αυτή τη φορά και στους δύο νομούς στους οποίους το κόμμα βρέθηκε στην 3η θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν και ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα κινηθεί στα ίδια χνάρια με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αναμένεται δηλαδή να επιλέξει και πάλι να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία εδώ από το Ηράκλειο την τελευταία ημέρα της επίσημης προεκλογικής περιόδου, για να επιβραβεύσει τα πολύ καλά τοπικά αποτελέσματα για το κόμμα του, αλλά και για να δώσει το στίγμα της συσπείρωσης ή και περαιτέρω ανόδου του ΠΑΣΟΚ στο νησί μας.

Ενόψει, πάντως, της νέας εκλογικής μάχης, στον τοπικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ήδη μια σχετική κινητικότητα. Χθες συνεδρίασε η Ν.Ε. Ηρακλείου υπό τον γραμματέα Λάμπρο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η διευρυμένη επιτροπή εκλογικού αγώνα.

“Αυλαία” με διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη

Από πλευράς Ν.Δ., θα έχουμε σκηνικό-καρμπόν με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Όπως και την προηγούμενη φορά, όταν και επέλεξε να ανοίξει την “αυλαία” του προεκλογικού αγώνα επί κρητικού εδάφους, τότε θυμίζουμε από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, έτσι και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα “σφυρίξει” την εκκίνηση εδώ από την Κρήτη. Μια επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, αλλά και με χαρακτηριστικό ανταπόδοσης για το γεγονός ότι στις 21 Μαΐου η κάλπη έβγαλε “γαλάζιο” ολόκληρο το νησί, δικαιώνοντας τον μεγάλο στόχο και τις προσδοκίες που είχαν στη Ν.Δ. Η διαφορά με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο είναι ότι αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να ανοίξει την “αυλαία” όχι από τα δυτικά, αλλά από τα ανατολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου, αναμένεται να περιοδεύσει στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων. Η επίσκεψη τού κ. Μητσοτάκη στο νησί θα είναι ταυτόχρονα και μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον ίδιο, μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Κρήτη, καθώς η Ν.Δ. κατέκτησε την πρώτη θέση και στους τέσσερις νομούς.

Στο επίκεντρο της περιοδείας δε θα βρεθούν τόσο πολύ αυτή τη φορά ανοιχτές συγκεντρώσεις και ομιλίες, αλλά οι επαφές με στελέχη, φορείς και κυρίως με τον απλό κόσμο.

Βασική επιθυμία και στόχευση και του ίδιου του προέδρου της Ν.Δ. είναι να έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με απλούς πολίτες, για να απευθύνει αφενός ένα μεγάλο προσωπικό “ευχαριστώ” για τη στήριξή τους, και αφετέρου για να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι δε θα πρέπει να υπάρχει χαλαρότητα, αλλά αντιθέτως να πάνε με την ίδια ζέση να ψηφίσουν και στη δεύτερη αυτή κάλπη της 25ης Ιουνίου, ώστε η Ν.Δ. να κερδίσει το στοίχημα της αυτοδυναμίας.

Ο ίδιος αναμένεται να διαμηνύει το πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν το νησί μας. Κάτι, άλλωστε, που τόνισε και στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου μιλώντας στον Alpha τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Κρήτη αποτελούσε για εκείνον προσωπικό στοίχημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μία γεωγραφική ικανοποίηση ήταν η Κρήτη. Ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα. Η Κρήτη είναι “γαλάζια” και “γαλάζια” με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο και αυτό και αυτό για εμένα σε προσωπικό επίπεδο σημαίνει πολλά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για το εκλογικό αποτέλεσμα  - «Χάσαμε μία μάχη, αλλά παραμένουμε παρόντες»

«Μπορεί να χάσαμε μια μάχη, αλλά είμαστε και παραμένουμε παρόντες», διαμηνύει, την ίδια ώρα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αποτίμηση για τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και για τη νέα εκλογική μάχη που έρχεται στις 25 Ιουνίου.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηράκλειο και σε ολόκληρη την Ελλάδα ήταν αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πέρα κάθε προσδοκίας ή πρόβλεψης.

Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη φωνή των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις κάλπες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και φυσικά να την αναλύσουμε σε βάθος.

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες συμπολιτών μας που εμπιστεύτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστούμε τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον νομό μας, που έδωσαν από τον χρόνο και τη δύναμή τους στον προεκλογικό μας αγώνα.

Η εσωστρέφεια, η ομφαλοσκόπηση, δε μας ταιριάζει, δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και διαφάνεια. Ήδη με πνεύμα ενότητας κι αισιοδοξίας χαράσσουμε τον νέο οδικό χάρτη των πρωτοβουλιών μας σε τοπικό επίπεδο για τη νέα προεκλογική μάχη που ξεκινά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και καταλήγει:

«Με το σύνολο των υποψήφιων βουλευτών/τριών μας, με τα χιλιάδες μέλη μας, αποφασίζουμε να πλησιάσουμε, να επικοινωνήσουμε με τις κοινωνικές δυνάμεις. που ευελπιστούμε να εκπροσωπήσουμε, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Οφείλουμε να δεσμευτούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και δικαιότερη. Πως θα βρεθούμε με όλους όσοι συμπορευτήκαμε προεκλογικά και άλλους τόσους, στην πορεία προς τις εκλογές του Ιουνίου. Πως το μήνυμα που θα εκπέμψουμε και θα μεταδώσουμε θα είναι πεντακάθαρο και διαυγέστερο από κάθε άλλη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να έχασε μια μάχη, αλλά είναι και παραμένει παρών. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. Ως ο εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Ως η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, που έρχεται από μακριά και πάει μακριά.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας είναι ΕΔΩ, η μεγάλη μας παράταξη είναι ΕΔΩ και δίνουμε συντεταγμένα τον αγώνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News