Ζάκυνθος: «Ήταν ζεστό, φυσούσα για να το δροσίσω» λέει ο αστυνομικός για το μωρό που άφησε μέσα στο αυτοκίνητο ζευγάρι (vid)

Ελλάδα
Ζάκυνθος: «Ήταν ζεστό, φυσούσα για να το δροσίσω» λέει ο αστυνομικός για το μωρό που άφησε μέσα στο αυτοκίνητο ζευγάρι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου» λέει ο Σπύρος Μοίρας

Για το πώς έσωσε το ενός έτους παιδί που άφησε ζευγάρι Δανών μέσα στο αυτοκίνητό του για να πάει να ψωνίσει στη Ζάκυνθο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (26/5) ο νεαρός αστυνομικός που συγκίνησε το πανελλήνιο, Σπύρος Μοίρας.

«Φτάσαμε με τις σειρήνες. Ταυτόχρονα έφτασε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεως των αυτοκινήτων. Έτρεξα, έβγαλα το παιδάκι έξω από την πίσω πόρτα και ήταν εμφανώς καταβεβλημένο. Το φυσούσα για να το δροσίσω. Το παιδάκι ήταν πολύ ζεστό. Φανταστείτε ότι η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είχε φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Τσιλιβί, ο Σπύρος Μοίρας τόνισε ότι αρχικά οι περίοικοι άκουσαν τις φωνές του παιδιού και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όπως σημείωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Δεν αφήνεις ένα μωρό στο αυτοκίνητο» τόνισε.

«Το παιδάκι ήταν τρομαγμένο. Κοιτούσε στο κενό σαν χαμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά για να περιγράψει τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέσα στο καυτό από τον ήλιο αυτοκίνητο το νήπιο από τη Δανία που όπως είπε έκλαιγε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Όσο για τη στιχομυθία που είχε με τη μητέρα του παιδιού και τον σύντροφό της ανέφερε ότι όταν κατέφθασαν προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους λέγοντας ότι στη χώρα τους έτσι κάνουν. «Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, οπότε η εσωτερική θερμοκρασία θα ήταν διπλάσια» πρόσθεσε ο Σπύρος Μοίρας.

Το παιδάκι τον κοιτούσε και του χαμογελούσε, αναγνωρίζοντας έτσι το καλό που του έκανε είπε κλείνοντας για το παιδί ο αστυνομικός.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News