Μητσοτάκης: «Δεν περίμενα να έχουμε 20 μονάδες διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Δεν περίμενα να έχουμε 20 μονάδες διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα μετά την εκλογική νίκη

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Ειδικότερα, στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό ΜΜΕ (είχε προηγηθεί χθες συνέντευξη στο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ) μετά την εκλογική νίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου. 

Αύριο στις 16:00 ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και οι υπουργοί που θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Την τελευταία του ημέρα στο μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να επιστρέψει στο γραφείο αυτό, αν ο ελληνικός λαός κάνει το επόμενο βήμα στις δεύτερες κάλπες, προσθέτοντας πως «οι κάλπες είναι άδειες».

Σε ερώτηση αν το περίμενε, είπε πως ανέμενε ότι θα πάει πολύ καλά η ΝΔ αλλά «ευθαρσώς δεν περίμενα αυτή τη διαφορά».

Δείτε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha

Ερωτηθείς εάν έχει βάσει ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη ότι ο Τσίπρας ήταν ο καλύτερος χορηγός του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν τον αφορά αυτή η συζήτηση καθώς ο ελληνικός λαός στις 25 Ιουνίου θα επιλέξει κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση.

Εξέφρασε την ανησυχία του για φαινόμενα αλαζονείας, τονίζοντας πως όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης τόσο πιο πολλή σεμνότητα επιβάλλω στον εαυτό μου». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση περιγράφοντας μια χώρα του φαντασιακού, όπου όλα ήταν μαύρα.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν το γνωρίζει και πως έχει ακούσει απίστευτες γενικότητες από τον κ. Ανδρουλάκη. Μάλιστα σημείωσε ότι θέλει να επιστρέψει στη δεκαετία του '80, μόνο που τώρα έχουμε 2023, ενώ σχολίασε ότι «δεν λες και θρίαμβο» την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News