Ελλάδα

Εκλογές 2023: Αυτή η περιφέρεια «βγάζει» κυβέρνηση και πέφτει μέσα και στα ποσοστά

Την λένε «καθρέφτη» των εκλογών και όχι αδίκως - Γιατί η Λάρισα είναι το πιο ακριβές «exit poll»

Για μία ακόμη φορά, η Λάρισα δικαίωσε τον χαρακτηρισμό τού εκλογικού «καθρέφτη» της επικράτειας, αφού «έπεσε μέσα» και φέτος στα αποτελέσματα και στα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τα οποία σχεδόν ταυτίζονται με εκείνα της επικράτειας.

Για όσους παρακολουθούν στενά τις εκλογικές μάχες στην επικράτεια, ο «φωτογραφικός» χαρακτήρας της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας είναι γνωστός εδώ και καιρό, λένε δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτικές, όπως μεταδίδει το In.gr

Το «γαλατικό χωριό» της Ελλάδας όπου το ΚΚΕ βγήκε πρώτο κόμμα

Ωστόσο, η συντριπτική διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι εύκολο να αποτυπωθεί σε μία εκλογική περιφέρεια και, μάλιστα, καταγράφοντας πάνω-κάτω τα ίδια ποσοστά της πεντακομματικής Βουλής – η οποία μόλις ορκιστεί θα διαλυθεί αμέσως, για να πάμε σε νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Με λίγα λόγια, μία ματιά να έριχνε κανείς – αν μπορούσε, βέβαια – εξαρχής στα αποτελέσματα της Λάρισας, θα μάθαινε από πολύ νωρίς πού πήγαινε το πράγμα.

Δείτε τα αποτελέσματα του 2023 σε επικράτεια και Λάρισα

Όπως βλέπουμε στα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η ΝΔ έλαβε 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07%, το ΠΑΣΟΚ 11,45%, το ΚΚΕ 7,23% και η Ελληνική Λύση 4,45%.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια