Χαλκιδική: Νεαροί χτύπησαν, λήστεψαν και κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο ηλικιωμένο - Ανάμεσά τους ένας ανήλικος

Ελλάδα
Χαλκιδική: Νεαροί χτύπησαν, λήστεψαν και κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο ηλικιωμένο - Ανάμεσά τους ένας ανήλικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικές αναζητήσεις οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών (17, 19 και 20 ετών), ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται 17χρονος συνεργός τους που διαφεύγει τη σύλληψη

Τρεις νεαροί, μεταξύ αυτών ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για ληστεία που διέπραξαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε βάρος 81χρονου σε περιοχή της Χαλκιδικής, τον οποίο χτύπησαν και κλείδωσαν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του.

Αφού άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, διέπραξαν ακολούθως τέσσερις κλοπές σε καταστήματα της περιοχής, αρπάζοντας συνολικά 450 ευρώ και προϊόντα.

Οι αστυνομικές αναζητήσεις οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών (17, 19 και 20 ετών), ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται 17χρονος συνεργός τους που διαφεύγει τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω είχαν διαπράξει τα προηγούμενα 24ωρα μία κλοπή μοτοσυκλέτας και δύο διαρρήξεις σπιτιών. Ερευνάται η εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, καθώς και κλοπών από καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (23 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, 2 ημεδαποί άνδρες και ένας ανήλικος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ανήλικου συνεργού τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το βράδυ της 22 προς 23 Μαΐου 2023, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν παράθυρο οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν ηλικιωμένο ημεδαπό, τον κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και το όχημά του, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, διέρρηξαν 4 καταστήματα σε κοντινές περιοχές, από όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην εθνική οδό Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκρουση σε μεταλλικό στηθαίο.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Μαΐου 2023, διέπραξαν σε περιοχές της Χαλκιδικής μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα δοχείο με βενζίνη. Επίσης από την αυλή του ενός σπιτιού αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα όχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News