Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα
Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θρίαμβο της ΝΔ στις εκλογές έδωσε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, τόνισε σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών, πως «πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».

Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε πως «αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ», και πως «επενδύουμε στην καινοτομία».

«Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Δείτε την πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ στο CNN

Για το μεταναστευτικό

Σε σχέση με βίντεο των New York Times, που σύμφωνα με το ίδιο πρόβαλε μια απόπειρα επαναπροώθησης προσφύγων με κατεύθυνση την Τουρκία και για το οποίο ζήτησε η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «μη αποδεκτή πρακτική να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν». Τόνισε πως «δεν έχουμε pushbacks, αλλά push forward. Pushback εφαρμόζει η Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ήμαστε οι πρώτοι που αποστείλαμε ομάδες διάσωαης μετά τον σεισμό. Να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί το πολύ καλό momentum στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η «Γαλάζια Πατρίδα» απειλεί ευθέως την εδαφική μας κυριαρχία.

Από την άλλη, θα τείνω χείρα φιλίας προς τον επόμενο Τούρκο πρόεδρο για να λύσουμε το θέμα του καθορισμού των θαλασίων ζωνών μας. Καλές σχέσεις γειτονίας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο για να επιλύσουμε τις διαφορές μας».

Για τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης:

Για εμάς, μεγάλη προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε το μέσο εισόδημα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία. Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Στην νέα τετραετία πρέπει να έχουμε περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανάπτυξη και σύγχρονη ατζέντα σε υγεία και παιδεία και να μειώσουμε περαιτέρω τις ανισότητες όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Νικήσαμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά στη σειρά. Οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων, νικήθηκαν. Αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες αυτοί σε επιβραβεύουν. Κερδίσαμε περισσότερες ψήφους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας.

Στον Alpha την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου, στον Alpha την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει στον Αντώνη Σρόιτερ για το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, στις 18:50, μεταξύ άλλων στα εξής:

  • Ποια είναι η στρατηγική του στην δεύτερη κάλπη;
  • Πού αποδίδει τη νίκη της ΝΔ;
  • Ποιες οι πρώτες του κινήσεις για την κοινωνία και τους πολίτες μετά τις επόμενες εκλογές;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News