«Πάρτι» στο twitter για τους 10.000 εγγεγραμμένους εκλογείς άνω των 115 ετών (vid)

Ελλάδα
«Πάρτι» στο twitter για τους 10.000 εγγεγραμμένους εκλογείς άνω των 115 ετών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός στο twitter με τους εγγεγραμμένους εκλογείς άνω των 115 ετών!

Ο «κακός χαμός» στο twitter με την είδηση ότι στους εκλογικούς καταλόγους για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, βρέθηκαν 10.000 άτομα εγγεγραμμένα άνω των 115 ετών. Πρόκειται για λάθος στους εκλογικούς καταλόγους ή η Ελλάδα τερματίζει πρώτη το νήμα στον υπεραιωνόβιο πληθυσμό;

Μερικά από τα σχόλια

Χρήστης του twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ψήφισαν και οι Έλληνες ομογενείς και το όριο για ψήφο κατέβηκε στα 17», άλλος χρήστης σε σχόλιό του συμπεραίνει: «Ψήφισαν μαζί με τον Άγιο Πέτρο που είναι το περίεργο;», ενώ άλλος χρήστης διαπιστώνει: «Να δεις που θα ψήφισαν και Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται πως με βάση το Σύνταγμα και την εκλογική νομοθεσία, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που έχουν συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι πρόκειται να βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας και οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν συστάθηκε εκλογικό τμήμα λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News