Ελλάδα

Ιερατική Σύναξη Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η Ιερατική Σύναξη έξι Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής, των ΙΕ', ΙΣΤ', ΙΗ', ΙΘ', Κ', ΚΑ'. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Εκκλησία, αλλά και σε θέματα που απασχολούν από κοινού Εκκλησία, οικογένεια, νέους και τον κόσμο, γενικότερα. Έκανε, ακόμη, αναφορά στη διεξαγωγή του ειδικού συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου. Το θέμα του αφορά την Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της άυλης πραγματικότητας.

Κατόπιν, οι ιερείς έθεσαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Παράλληλα, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής υπενθύμισε στους ιερείς ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Συνέδριο του Περιοδικού Θεολογία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος www.ecclesia.gr στην κατηγορία «100 χρόνια Θεολογία 1923-2023». Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, όμως για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με οργανωτικά και διαχειριστικά ζητήματα του Συνεδρίου (διαχείριση χώρων κ.λπ.), αλλά και για την αποστολή του σχετικού υλικού (πρόγραμμα, βεβαιώσεις παρακολούθησης κ.λπ.) συστήνεται στους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην αντίστοιχη φόρμα που θα βρουν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μετά τη Σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της κατασκήνωσης. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Φωτογραφία: exapsalmos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια