Εκλογές 2023: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 11 το πρωί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης επέστρεψε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η ΝΔ, με την ενσωμάτωση στο 99,7%, έλαβε 40,79% και 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20,07% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,46% και 41 έδρες, το ΚΚΕ 7,23% και 26 έδρες, και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 έδρες.

Στις 11 το πρωί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, του μετέφερε την πρόθεσή του να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου. Στη συνέχεια επικοινώνησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή του να επισπευσθεί η σύγκλιση και διάλυση της νέας Βουλής. Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαλυθεί την επομένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News