default-image

Εκλογές 2023: Τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου έμειναν εκτός Βουλής μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

Αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου έμειναν εκτός Βουλής, μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, χαρακτηριστικές, από τις ηχηρές απουσίες του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή, είναι οι περιπτώσεις του Νίκο Φίλη, του Ανδρέα Ξανθού (Ρέθυμνο), του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη που εάν και ήταν κοντά στην είσοδό του στο κοινοβούλιο, απέχει λίγες ψήφους από την από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που είναι μεταξύ των τριών βουλευτών που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα Αθηνών (Τσακαλώτος και η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού οι άλλοι δύο).

Αναλυτικότερα, στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τρεις έδρες με τον πρώην υπ. Παιδείας, Νίκο Φίλη να μην είναι μεταξύ των προσώπων που εκλέγονται. Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης θα βρίσκονται στην επόμενη πεντακομματική Βουλή.

Στον δυτικό τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, εκτός μένει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και το 2019 είχε μπει στη Βουλή μετά από μια επανακαταμέτρηση... θρίλερ.

Στο νότιο τομέα Αθηνών εκτός έμειναν οι: Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μαντζουράνης, Γιάννης Μπαλάφας, καθώς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Εκτός Βουλής και ο ράπερ Μιθριδάτης που απασχόλησε έντονα κατά την προεκλογική περίοδο.

Στην ανατολική Αττική οι Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου και ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αφού τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν ο Γιώργος Καραμέρος και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ποιοι έμειναν εκτός από Α' και Β' Πειραιώς

Στην Α' Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έναν βουλευτή και πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Εάν κρατήσει την έδρα τότε εκτός Βουλής θα μείνει ο Θεόδωρος Δρίτσας, εάν και ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να κρατήσει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, στην Β' Πειραιώς ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν κέρδισε την επανεκλογή του. Το «παζλ» των... κομμένων συμπληρώνεται με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στη Θεσσαλονίκη, και τον Γιώργο Σταθάκη στα Χανιά που είδε τον Παύλο Πολάκη να κερδίζει με μεγάλη διαφορά τη μια έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News