Σημαντική διάκριση για 13 μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ηλιούπολη

Ελλάδα
Σημαντική διάκριση για 13 μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέβαλαν συμμετοχή και έλαβαν Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία των Projects με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”

Οι μαθητές του Δ’2 του 12ου Δημ. Ηλ/λης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό, την κ. Μαγδαληνή Μίνη έλαβαν Πρώτο βραβείο και Πρώτη θέση σε δύο κατηγορίες, στον 9ο Διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια - Εκπαιδευτικές γέφυρες 2022-23, που συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπ/σης Σερρών, το Υπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του της Α.Ε της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατία, Ν. Αναστασιάδη.

Η εκπαιδευτικός, κ. Μίνη, με τους μαθητές της υπέβαλαν συμμετοχή και έλαβαν Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία των Projects με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”. Το Project περιελάμβανε: Α) Ένα βίντεο με μελοποιημένη ποίηση του Ομότιμου καθηγητή Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννη Θ. Μάζη, με τίτλο «Το παιδικό της Κύπρος» - αφιερωμένο στις εμβληματικές φιγούρες των ηρώων, Ισαάκ-Σολωμού» - σε μουσική του Διεθνούς φήμης Συνθέτη, Μιράν Τσαλικιάν. Ερμηνευμένο από την Nostalgia Symphonic Orchestra, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, κ. Τσαλικιάν, με τη συμμετοχή του τενόρου, Χ. Μπινιάρη και τη χορωδία των ίδιων των μαθητών του Δ’2 υπό την παρουσία του καθηγητή, κ. Μάζη.

Παράλληλα οι ίδιοι οι μαθητές του Δ’2 έλαβαν Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία των Video Spots με το Βίντεο που κατέθεσαν με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”. 

Στόχος τόσο του Project όσο και του ολιγόλεπτου Video Spot των μαθητών -με τίτλο "Worldwide Art Cries Οut for Cyprus"- είναι να γνωστοποιήσει το κυπριακό ζήτημα σε διεθνή κλίμακα, να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα και γνώμη ώστε να μην ξεχαστεί, να μην μείνει κλειστό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μαρτυρικό παρελθόν αλλά και ζοφερό παρόν της Κύπρου. Ώστε να μην γίνουμε κοινωνοί μιας ακόμα, βαριάς σελίδας για την Κύπρο.

Την επιτυχία και προσπάθεια αυτή των μαθητών της εκπαιδευτικού, κυρίας Μαγδαληνής Μίνη εξήρε και τίμησε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κύριος Κενεβέζος ο οποίος τους προσκάλεσε επίσημα, τους υποδέχτηκε στην Πρεσβεία και τους επιβράβευσε για την επιτυχία τους, μαζί με τον μορφωτικό του σύμβολο, κ. Ξενοφώντος και τον κ. Βοϊλα.

Χαρακτηριστική είναι η Δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα: «Είχα σήμερα τη χαρά, αλλά πολύ περισσότερο την τιμή, να γνωρίσω και να συνομιλήσω με 13 πραγματικούς πρεσβευτές της Κύπρου μας με 13 Ελλαδίτες μαθητές της Δ2 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, που με την προτροπή και τη βοήθεια των άξιων δασκάλων τους, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και, πρωτίστως, με αγάπη για την Κύπρο, στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια–Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2022-2023», όπου διακρίθηκαν λαμβάνοντας Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Worldwide Art cries out for Cyprus».

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας τόσο σε αυτούς όσο και στους ακούραστους εκπαιδευτικούς τους, που καλλιεργούν στους μαθητές τους τη δημιουργικότητα, τη φιλομάθεια, το συλλογικό πνεύμα και την έγνοια για την Κύπρο και την Ελλάδα μας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση για τη βράβευση των μαθητών.

Ακολουθεί το μικρό αλλά πολύ σημαντικό και γεμάτο αλήθειες δημιούργημά τους:

«Άγγελε Μ., Άγγελε Σ., Αλέξανδρε, Αριάδνη Κ., Αριάδνη Λ, Δημήτρη, Καλλίστη, Λυδία, Μυρτώ, Πέτρο, Σωτήρη, Φάνη, Χρήστο, κυρία Μαγδαληνή Μίνη και κύριε Μιράν Τσαλικιάν, ο ενθουσιασμός, η εργατικότητα, η ευαισθησία, η δημιουργικότητα και η αγάπη σας για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέρουν ένα τεράστιο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News