Ελλάδα

Ο Θωμάς, το αρκουδάκι που έγινε viral, επέστρεψε στη φύση μετά από έναν χρόνο φροντίδας στον Αρκτούρο (vid)

Ομάδα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες με επιτυχία την επανένταξη του άγριου ζώου

Επιστροφή στη φύση! Ο Θωμάς, το αρκουδάκι που βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε περιοχή της Φλώρινας πέρυσι, γύρισε στο περιβάλλον του μετά τη φροντίδα του στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με το ethnos.gr, η Ομάδα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του άγριου ζώου.

Αφού τον νάρκωσαν για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, του έβαλαν κολάρο πομπό και τον μετέφεραν σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι. Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε και ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος!
Το πανέμορφο αρκουδάκι ήταν περίπου τριών μηνών όταν διασώθηκε μετά από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας. Ο Θωμάς, που «βαπτίστηκε» έτσι από τους κατοίκους γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά, κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του, αλλά αυτός κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας καρπούς και χόρτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια