Με τη μέθοδο "Συγγνώμη, μου έπεσε η πετσέτα" ή της απασχόλησης άδειαζε σπίτια

Ελλάδα
Με τη μέθοδο "Συγγνώμη, μου έπεσε η πετσέτα" ή της απασχόλησης άδειαζε σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου

Ένας 18χρονος διαρρήκτης και παλιός γνώριμος της αστυνομίας κατηγορείται για σωρεία κλοπών σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη.

Άλλοτε με το τέχνασμα των “ρούχων στο μπαλκόνι” ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, είτε με αυτή της διάρρηξης, διέπραξε συνολικά 17 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου.

Ο προαναφερόμενος δρούσε κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Μαρτίου 2023 σε οικίες διάφορων περιοχών της συμπρωτεύουσας.

Ο 18χρονος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (για παρόμοια υπόθεση) και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, , 

Ο 18χρονος είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις αρχές με την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων, ενώ το Μάρτιο του 2023 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και ληστεία, πράξεις για τις οποίες προφυλακίστηκε.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι διέθετε προς πώληση κλοπιμαία, λαμβάνοντας ανάλογο χρηματικό ποσό, σε ενεχυροδανειστήριο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 32χρονου, με υπάλληλο 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News