Γιώργος Λογιάδης στο neakriti.gr: «Ρήξη για εμάς είναι η Δικαιοσύνη»

Κρήτη
Γιώργος Λογιάδης στο neakriti.gr: «Ρήξη για εμάς είναι η Δικαιοσύνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 μιλά στο neakriti.gr λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες για τη “Δήμητρα”, την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες και εμπιστοσύνη προς το κόμμα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει

Με απόλυτα καθαρό τρόπο, ο υποψήφιος του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης σε συνέντευξή του στο neakriti.gr εξηγεί το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, αναλύει τη θεωρία για ρήξη και εξηγεί τι είναι η εταιρεία διαχείρισης “Οδυσσέας” και το νόμισμα “Δήμητρα” που προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Λογιάδης ανατρέχει στην κοινοβουλευτική θητεία του από το 2019 ως το 2023 και δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις ψήφους που θα λάβει το ΜέΡΑ25.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Λογιάδη:

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, κύριε Λογιάδη. Γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη;

«Γιατί εμείς δεν τσακωνόμαστε για την εξουσία, ούτε για το ποιος θα τα κάνει χειρότερα. Εμείς μαχόμαστε στη “θεωρία της Ρήξης”. Ρήξη για εμάς είναι η Δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Από την τροφή μέχρι το Πανεπιστήμιο και τους χώρους εργασίας. Υπάρχει το αφήγημα των τριών μνημονιακών κομμάτων, που τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος από τους τρεις έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ουσιαστικά, βάζοντας μπροστά τα μνημόνια. Και υπάρχει και το δικό μας το αφήγημα, η δική μας η εκτίμηση, η δική μας η ανάλυση, η οποία λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο του 2018, που μας πάει μέχρι το 2060, που είναι το πιο βαρύ, το πιο αδίστακτο απ’ όλα τα μνημόνια, που ουσιαστικά μας έχει καθηλώσει. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα ΑΕΠ, ένα εθνικό εισόδημα πραγματικό, λιγότερο κατά 20% σε σχέση με το 2007, ένα χρέος 50% μεγαλύτερο. Και η επόμενη συγκυβέρνηση, που θα “μαγειρέψουν” μεταξύ τους τα τρία μεγάλα κόμματα, θα έχει στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία, άλλη μια φορά μια νέας μορφής λιτότητα. Σε αυτή τη χώρα που πέρασε τα πάνδεινα τα τελευταία 13 χρόνια των μνημονίων. Από το 2016-17 και μετά έχουμε μια μόνιμη λεηλασία που βασίζεται σε τρία πράγματα: Το Χρηματιστήριο Ενέργειας, που δεν είναι χρηματιστήριο είναι ένα καρτέλ ενέργειας, τον “Ηρακλή”, το όνειδος με τα “κόκκινα” δάνεια και το Υπερταμείο. Κανένας από τα τρία αυτά κόμματα δε θα καταργήσει τίποτα από αυτά. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη λέμε ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας που δεν έχουν φύγει ακόμα στη χώρα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν άλλα είναι κατάργηση αυτών των τριών μηχανισμών λεηλασίας της ελληνικής πραγματικότητας».

Μια “Οδυσσέας”, μια “Δήμητρα”, δεν έχουν μπερδευτεί λίγο οι ψηφοφόροι;

«Μπορεί, αλλά είναι εύκολο να ξεμπερδευτούν όλα. Άλλωστε, έχουμε συνηθίσει με τις προτάσεις μας να προκαλούνται οι αντιδράσεις του συστήματος κι όχι των πολιτών. Το σύστημα δε θέλει να χάσει τη βολή του. Όμως εμείς δε θέλουμε αυτήν την “κανονικότητα”. Είναι δηλαδή “κανονικότητα” ο εργαζόμενος να χάνει το σπίτι του στους πλειστηριασμούς και να αγοράζει γάλα με pass και είναι “παράδοξο” το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, που προτείνει τον “Οδυσσέα”, τον σχηματισμό δηλαδή μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων, που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό “Ηρακλή” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα βάλει φρένο στην πώληση των “κόκκινων” δανείων στα αρπακτικά ταμεία και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα;

Η “πρώτη φορά Ρήξη” είναι απαραίτητη απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποφασίσει να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους λίγους πλούσιους ακόμα πλουσιότερους. Με αυτό το δεδομένο, φυσικά και η κοινωνία μπορεί να ενστερνιστεί τη φιλοσοφία του ΜέΡΑ25 και να πιστέψει πραγματικά ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Όσον αφορά στο “Δήμητρα”, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τι είναι η πρόταση που από το 2019 έχει καταθέσει το ΜέΡΑ25 και η Ν.Δ. την ανακάλυψε τώρα! Το σύστημα “Δήμητρα” είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ, μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτών, καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους.

Μέσω του συστήματος αυτού όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι δωρεάν και μπαίνει τέλος “στο χαράτσι των τραπεζών”, την προμήθεια, δηλαδή, που λαμβάνουν για κάθε συναλλαγή.

Αυτό είναι το σύστημα “Δήμητρα”. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και φυσικά δεν πρόκειται για κανένα “νέο νόμισμα”.

Ξεκινά ως μια δημόσια δωρεάν πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών σε ευρώ, που δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από το ληστρικό αντίστοιχο των τραπεζών, προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής, αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους που αυτό απαιτείται λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα, ενισχύει την εγχώρια παραγωγή, μειώνει το κόστος μιας μελλοντικής τραπεζικής κρίσης και, τέλος, αυξάνει τις άμυνες της Δημοκρατίας μας απέναντι στις μισανθρωπικές και καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας. Αλλά ποιοι θέλουν να χάσουν τις προμήθειες οι τράπεζες;».

Τέσσερα χρόνια βουλευτής. Τι έχετε κρατήσει από αυτήν την περίοδο;

«Την τεράστια ευθύνη που νιώθεις όταν είσαι μέσα στο Κοινοβούλιο. Τα αιτήματα που θέλεις να μεταφέρεις και την αγωνία των πολιτών, φορέων που ζητούν από εσένα να βρεις τη λύση. Το ότι μέσα στη Βουλή “κάποιοι έχουν επιλεκτική ακοή”. Τον “μονόλογο κωφών”... Όμως, όσο και μερικοί να κάνουν ότι δεν ακούνε, εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε. Το ΜέΡΑ25 στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή, με έξι βουλευτές και αλλεπάλληλες ερωτήσεις στάθηκε απέναντι στην πληθώρα των νομοσχεδίων των 156 βουλευτών της Ν.Δ. και έφερε στην επιφάνεια αιτήματα απ’ όλη την Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 έγινε η “φωνή” κι αυτό έχω κρατήσει ως βουλευτής. Επίσης τις προσωπικές σχέσεις. Την εγκαρδιότητα και τον σεβασμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των συναδέλφων μου στη Βουλή απ’ όλους τους χώρους».

«Η δύναμη του ΜέΡΑ25 γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα»

Πώς βιώνεται την προεκλογική περίοδο με το δεδομένο πως το 2019 δεν είχατε σχεδόν καμία σχέση με τέτοιες διαδικασίες;

«Με την ίδια ένταση. Ποτέ δεν έχασα την επαφή με τους πολίτες. Έχω κάνει τόσους πολλούς φίλους σε όλα τα χωριά του Ηρακλείου, από τη μια άκρη στην άλλη.

Η προεκλογική περίοδος για έναν υποψήφιο βουλευτή δεν είναι μια “ξύλινη” διαδικασία και σας διαβεβαιώ καθόλου τυπική, τουλάχιστον έτσι τη βιώνω προσωπικά.

Ακόμα και να μη σε στηρίζει κάποιος πολιτικά, είναι σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται. Με το να ακούς τη διαφορετική άποψη ή να μεταφέρεις τη δική σου θέση, σε εξελίσσει. Βέβαια, δε σας κρύβω ότι την πρώτη φορά που μπαίναμε στα καφενεία δε μας γνώριζε σχεδόν κανείς. Σε αυτήν την προεκλογική μάχη το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι αναγνωρίσιμο και κάθε μέρα από τις επαφές που έχουμε καθημερινά το βλέπουμε να “μεγαλώνει”».

Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

«Η δύναμη που έχει σήμερα το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν είναι καθόλου αμελητέα και γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Στις εκλογές του 2019 στην Κρήτη, το ΜέΡΑ25 εμπιστεύτηκαν σχεδόν 14.000 πολίτες. Τώρα είναι πρόθυμοι να ακούσουν περισσότεροι. Μην ξεχνάτε ότι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που δέχεται και τα ανελέητα “πυρά” της προπαγάνδας. Είμαστε αισιόδοξοι κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι όλων των ηλικιών, που πιστεύουν μαζί με εμάς ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News