Ανήλικη μέλος συμμορίας συμμετείχε σε σωρεία κλοπών

Ελλάδα
Ανήλικη μέλος συμμορίας συμμετείχε σε σωρεία κλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

'Οπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες

Για 14 κλοπές και 9 απόπειρες κλοπής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, χθες (16 Μαΐου 2023) στην Πιερία, δύο άνδρες, μία γυναίκα και μία ανήλικη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τρεις συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, έξι θρησκευτικές εικόνες και ένα κατσαβίδι.

Πιερία: Ανήλικη συμμετείχε σε συμμορία που διέπραξε σωρεία κλοπών

Μέχρι στιγμής, έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν:

9 απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και μία σε περιοχή της Ημαθίας και

μία διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News