Αγώνες παραλίας στο Ηράκλειο - Τα «ακούσαμε» και στα γαλλικά για τα έργα στον Καρτερό

Κρήτη
Αγώνες παραλίας στο Ηράκλειο - Τα «ακούσαμε» και στα γαλλικά για τα έργα στον Καρτερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του neakriti.gr για το αίσχος των εγκαταστάσεων και ειδικά του γηπέδου beach volley με τον... "φυσικό χλοοτάπητα" που αναπτύσσεται συνεχώς στην ακατάλληλη άμμο, τα ραδίκια δηλαδή, έφτασαν και στη Γαλλία - Οι "ενοχλητικές" ερωτήσεις Γάλλου ερευνητή δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό βραχίονα Canal+ του γαλλικού κολοσσού Vivendi προς την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών αγώνων παραλίας για τα ραδίκια που φυτρώνουν στην άμμο του "αγωνιστικού χώρου" στον Καρτερό

Μας πήραν χαμπάρι... και στη Γαλλία! Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του neakriti.gr για το αίσχος των εγκαταστάσεων των μεσογειακών αγώνων παραλίας και ειδικά του γηπέδου beach volley με τον... “φυσικό χλοοτάπητα” που αναπτύσσεται συνεχώς στην ακατάλληλη άμμο, τα ραδίκια δηλαδή, έφτασαν και στη Γαλλία. Και μάλιστα στην προσοχή του ερευνητή δημοσιογράφου του CANAL+, Michel Despratx, o οποίος απευθύνθηκε στην επιτροπή διοργάνωσης των αγώνων με το παρακάτω ερώτημα: «Articles in cretan newspapers tell us, with photos, that the sand pitches are now overgrown with vegetation, making them impassable». Η ελληνική μετάφραση: «Άρθρα σε κρητικές εφημερίδες μας λένε, με φωτογραφίες, ότι τα αμμώδη γήπεδα έχουν καταληφθεί από χόρτα, καθιστώντας τα άχρηστα» (η έκφραση που χρησιμοποιεί είναι «μη προσβάσιμα»).

Επίσημη απάντηση... άλλα αντ’ άλλων

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ανέλαβε να απαντήσει ο Βασίλειος Γεωργιώτης, επικεφαλής του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης της επιτροπής (όπως συστήνεται ο έμμισθος υπάλληλος δηλαδή) και επιχείρησε να αποδώσει σε... fake news (!!!) τα αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν τα χόρτα από την κρητική χλωρίδα, που σε κάποια φάση είχαν καταλάβει το σύνολο του δήθεν “αγωνιστικού χώρου”, ενώ, παρότι ξεριζώθηκαν, συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν ξανά και ξανά. Ας δούμε την απάντηση και βεβαίως στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο την... ακύρωσε πλήρως ο Γάλλος δημοσιογράφος.

«Αγαπητέ κ. Michel Despratx, επιτρέψτε μου να συστηθώ.

Το όνομά μου είναι Βασίλειος Γεωργιώτης και είμαι επικεφαλής του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης των τρίτων μεσογειακών αγώνων παραλίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Σεπτέμβρη του 2023. Ενημερώθηκα ότι στείλατε ένα email, θέτοντας ερωτήματα για τον κύριο χώρο διεξαγωγής των αγώνων στον Καρτερό.

Στο μήνυμα σας γράψατε ότι «Άρθρα σε κρητικές εφημερίδες μας λένε, με φωτογραφίες, ότι τα αμμώδη γήπεδα έχουν καταληφθεί από χόρτα, καθιστώντας τα άχρηστα». Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε ότι αυτά που γράφηκαν στα ρεπορτάζ, από τα οποία αντλήσατε τις πληροφορίες σας, είναι ψευδείς ειδήσεις (fake news).

Προσωπικά ήμουν στο κέντρο του Καρτερού λίγες μέρες πριν για τις ανάγκες του διεθνούς ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας. Ο πρόλογος του αγώνα έλαβε χώρα την 1η Μαΐου στον Καρτερό. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, δεν υπάρχουν χόρτα στην άμμο και είναι απολύτως προσβάσιμο. Επισυνάπτω ακόμη μία φωτογραφία όπου μπορείτε να δείτε τον χώρο γύρω από την εγκατάσταση.

Σε σχέση με την ερώτησή σας για την άμμο, παρακαλώ όπως κατανοήσετε ότι όλα τα γήπεδα θα στρωθούν ξανά, πολύ πριν την έναρξη των αγώνων.

Οι εγκαταστάσεις με την άμμο δε χρησιμοποιούνται τον χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών (οι οποίες στην Κρήτη δεν είναι τόσο έντονες όσο στην κεντρική Ευρώπη), οπότε για μια περίοδο 3-4 μηνών το κέντρο δεν ήταν ενεργό.

Ένας αριθμός διοργανώσεων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις μετά τα εγκαίνιά τους τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, ενώ τον Μάρτιο του 2023 η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε ξανά για τις ανάγκες του αγώνα δρόμου Karteros Run”.

Μπορείτε να δείτε σχετικά για περισσότερες πληροφορίες τη σελίδα μας στο Facebook.

Ξεκινώντας από το τέλος του Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες δοκιμαστικές οργανώσεις. Η πρώτη θα είναι μία διεθνής διοργάνωση βόλεϊ και μερικές μέρες μετά θα ακολουθήσει η ενημέρωση του Chef de Mission.

Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να έλθετε στο Ηράκλειο και να ελέγξετε μόνος σας αν το ρεπορτάζ είναι βασισμένο σε αληθινά δεδομένα ή όχι».

Περισσότερες... ενοχλητικές ερωτήσεις

Το επιχείρημα περί fake news δυστυχώς δεν... εντυπωσίασε τον Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος επανήλθε με νέο μήνυμα και συνεχίζει να κάνει... ενοχλητικές (για την οργανωτική επιτροπή και τους υπεύθυνους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Καρτερό) ερωτήσεις:

«Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να ρίξετε μία ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, για να βεβαιωθούμε ότι μιλάμε για το ίδιο ζήτημα και ότι δε γράφω λανθασμένες πληροφορίες.

Οπότε, θα σας ήμουν ευγνώμων αν θα μπορούσατε να μου απαντήσετε σε αυτές τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

1. Εδώ έχουμε μερικές φωτογραφίες που ελήφθησαν έναν μήνα στο γήπεδο του βόλεϊ (Σημ. “Ν.Κ.”: οι φωτογραφίες είναι αυτές που δημοσίευσε η “Νέα Κρήτη” και παρουσιάζουν τα χορταριασμένα γήπεδα σε... όλο τους το “μεγαλείο”).

Θεωρείτε (συνεχίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος) ότι αυτή η άμμος είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές της διοργάνωσης και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους επόμενους αγώνες beach volley;

2. Αν όχι, πως εξηγείτε τα χορτάρια που ξεφυτρώνουν από την άμμο;

3. Μπορείτε να προσδιορίσετε επακριβώς από πού έγινε η προμήθεια αυτής της άμμου (αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες, με τα χόρτα να ξεφυτρώνουν);

4. Διαμαρτυρήθηκε ο Οργανισμός σας στον προμηθευτή της άμμου, αφού παρατηρήσατε αυτές τις ατέλειες;

5. Θα αντικατασταθεί η άμμος αυτή, ενόψει της διοργάνωσης;

6. Αν ναι, με τι άμμο θα αντικατασταθεί αυτή και από πού θα προέρχεται η νέα άμμος;

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Michel Despratx».

Το ραδίκι... γαλλιστί;

“Βάφτισαν” “fake news” τα αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Fake news λοιπόν, κατά τον έμμισθο υπάλληλο της οργανωτικής επιτροπής των μεσογειακών αγώνων παραλίας, τα αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπου, αντί για την ειδική άμμο την οποία ο εργολάβος πληρώθηκε ως τέτοια στη σύμβαση του έργου, έχουμε άμμο είτε θαλάσσης, είτε παραποτάμια από τον Καρτερό και για αυτό κάθε λίγο και λιγάκι φυτρώνουν ραδίκια και άλλα χορταρικά. Πού να πάρουν χαμπάρι οι Γάλλοι συνάδελφοι ότι αυτή η “ειδική άμμος με ραδίκια” κάθε τόσο “καθαρίζεται” με φρεζάρισμα από τρακτέρ (έχουμε δημοσιεύσει τις σχετικές φωτογραφίες) και μόνο χρήση “καταστροφέα” δεν έχουμε δει ακόμη… Είναι βλέπετε και αυτή η ατάκα του αρμόδιου υφυπουργού που τόσο καμαρώνει για τις εν λόγω εγκαταστάσεις ότι επί 4 χρόνια “το Ηράκλειο αλλάζει”, με κάτι τέτοια ε; Αν δεν είναι αυτό fake news για τους Ηρακλειώτες, που έργα ακούνε και έργα δε βλέπουν, ή ειδική άμμο καλοπληρωμένη με ευρώ του ελληνικού λαού, στην οποία συναντάνε ραδίκια, τότε ποιο είναι; Ή για να το πούμε γαλλικά “Radiki zame, zame poudra paf paf a teren zame radiki”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News