Ελλάδα

Θλίψη στον νομικό κόσμο: Πέθανε ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Αντωνόπουλος

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο

Ανείπωτη θλίψη στον νομικό και ακαδημαϊκό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο ομότιμος καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Αντωνόπουλος.

Την είδηση έκανε γνωστή το βράδυ της Τρίτης, μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, που, όπως επισήμανε o εκλιπών άφησε “ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στάθη Κουτσοχήνα:

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο ομότιμος καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Βασίλης Αντωνόπουλος, αφήνοντας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο. Στον αείμνηστο καθηγητή οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη καθοδήγησή του, καθώς υπήρξε ο επιβλέπων της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα την προστασία του Κοινοτικού Σήματος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

< 

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα, ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και εξαίρετου συναδέλφου, Βασιλείου Αντωνόπουλου, που με την ευρύτερη παιδεία και τη μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλε στη διδαχή και την ανάπτυξη των σημαντικότερων τομέων του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου, με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και μεστές διδακτικές ώρες τόσο στα προπτυχιακά, όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΠΘ, αλλά και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 1973 μέχρι και σήμερα, ασκώντας το δικηγορικό λειτούργημα με μέγιστη ηθική. Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες ακαδημαϊκές και ανθρωπιστικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΘ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προβεί, ως η οικογένειά του επιθυμεί, σε δωρεά στο όνομά του στην ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», αντί στεφάνου.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα (17/5) στον Ι. Ν. «Αναστάσεως του Κυρίου» Θέρμης (Κοιμητήρια) στις 10.00.

Βασίλης Αντωνόπουλος: Ποιος ήταν

Ο καθηγητής, Βασίλειος Αντωνόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο της Αχαΐας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Μονάχου και στο Max Plank Institut με αντικείμενο τη Βιομηχανική & Πνευματική Ιδιοκτησία. Αναγορεύθηκε διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Άδεια καταθέσεως ή χρήσεως σήματος» και βαθμό άριστα.

Σύμφωνα με το mynews.gr, ακολούθησε η εκλογή του στη θέση του Λέκτορα στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής και η εξέλιξή του σε όλες τις βαθμίδες ΔΕΠ, φτάνοντας στον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή. Στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, δίδαξε κυρίως, δίκαιο εταιριών, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ανταγωνισμού, δίκαιο ηλεκτρονικού εμπορίου και πτωχευτικό δίκαιο. Διετέλεσε Διευθυντής του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ανωτέρω Σχολής, καθώς, και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών από ιδρύσεώς της.

Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δέκα μονογραφίες και ογδόντα περίπου δημοσιεύματα σε θέματα, κυρίως, εμπορικού δικαίου.

 Πηγή: dikastiko.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια