Ελλάδα

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε πλαστικό μπουκάλι σε παραλία, το οποίο είχαν πετάξει πριν 40 χρόνια

Το πλαστικό μπουκάλι έπεσε σε παραλία στη Χαλκιδική και παρέμεινε στο σημείο για δεκαετίες - Οι νέες εικόνες από την περιοχή οδηγούν σε συμπεράσματα…

Το επίμαχο πλαστικό μπουκάλι εντοπίστηκε σε παραλία της Θεσσαλονίκης, 40 χρόνια μετά την απόρριψή του. Οι εικόνες δείχνουν τις τεράστιες συνέπειες από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών και τη μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση.

Αποδεικνύονται έτσι οι τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που μπορεί να έχει ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα αναδεικνύει ένα μπουκάλι της εταιρείας «ΑΓΝΟ» που βρέθηκε στην παραλία Καραμπυρνάκι στη Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο προϊόν, αποτελεί το σοκολατούχο γάλα της εταιρείας που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80. Πέρα από τη νοσταλγία που γεννάται στις παλιές γενιές που θυμούνται το ανάρπαστο σοκολατούχο γάλα της εποχής, η «επιβίωσή» του μετά από τόσα χρόνια αποδεικνύει τις τεράστιες συνέπειες από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών και τη μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση.

Είναι χαρακτηριστικό, του πόσο παλιό είναι και πόσο δύσκολα απορροφάται από το περιβάλλον εάν δεν το απορρίψουμε σωστά, ότι το εργοστάσιο έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια την επωνυμία του και έχει σταματήσει τη χρήση τέτοιων μπουκαλιών πλέον της 40ετίας. «Στην πρωινή βόλτα στην παραλία στο Καραμπουρνάκι, στη Θεσσαλονίκη (στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς), βρέθηκε ξαπλωμένο στην άμμο το εικονιζόμενο μπουκάλι γάλακτος της εταιρείας «Αγνό» η οποία είναι πλέον οριστικά κλειστή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια