HolidayCheck: Στους τοπ προορισμούς η Κρήτη για τον τουρισμό παρά τις «τσιμπημένες» τιμές - Ποιοι την προτιμούν

Κρήτη
HolidayCheck: Στους τοπ προορισμούς η Κρήτη για τον τουρισμό παρά τις «τσιμπημένες» τιμές - Ποιοι την προτιμούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών Κρήτη και Ρόδος

Στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών τουριστών, για τις καλοκαιρινές διακοπές το 2023 είναι η Κρήτη, σύμφωνα με το HolidayCheck.

Ειδικότερα, παρά τις αυξημένες τιμές, Κρήτη και Ρόδος ξεπουλάνε στις γερμανόφωνες αγορές, με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν τα δύο ελληνικά νησιά για τις φετινές, καλοκαιρινές τους διακοπές, παρότι η Κρήτη αποτελεί τον πιο ακριβό προορισμό και η Ρόδος τον νούμερο τρία πιο ακριβό προορισμό οργανωμένων διακοπών το καλοκαίρι του 2023. 

Σύμφωνα με ανάλυση της πλατφόρμας κρατήσεων HolidayCheck για τους 12 πιο δημοφιλείς προορισμούς οργανωμένων διακοπών το 2023, η Κρήτη είναι φέτος ο ακριβότερος προορισμός, καθώς, οι ταξιδιώτες θα κληθούν να καταβάλουν για ένα πακέτο διακοπών, μιας εβδομάδας, για δύο ενήλικες, με δύο παιδιά σχολικής ηλικίας, 3.772 ευρώ.

Η τιμή για ένα αντίστοιχο ταξιδιωτικό πακέτο για τη Ρόδο ανέρχεται σε 3.679 ευρώ.

Τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά πακέτα για τις ακτές της Τουρκίας κοστίζουν 3.708 ευρώ, για την Κόστα ντελ Σολ 3.630 ευρώ και για τη Νότια Κύπρο 3.627 ευρώ.

Αντίθετα, οι τιμές στην ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν σταθερές λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως το σταθερό χαρτοφυλάκιο πτήσεων, η χαμηλή εξάρτηση από τις πτήσεις τσάρτερ και ο μικρότερος χρόνος πτήσης, σε σύγκριση με τα νησιά. Για παράδειγμα, το κόστος ενός πακέτου διακοπών στη Χαλκιδική το καλοκαίρι του 2023, για μια οικογένεια, ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 3.135 ευρώ. “Η ζήτηση για την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει σταθερή και δεν έχει αλλάξει, σε σχέση με το 2022”, όπως λέει ο εκπρόσωπος της HolidayCheck, Christoph Heinzmann.

Άλλες προσιτές επιλογές είναι η Τυνησία, όπου παρότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 25%, σε σχέση με πέρυσι, τα ταξίδια εξακολουθούν να κοστίζουν το λιγότερο κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τους άλλους προορισμούς που εξετάστηκαν. Έτσι, μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά σχολικής ηλικίας θα κληθεί να πληρώσει για ένα πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας κατά μέσο όρο 2.793 ευρώ.

Αντίστοιχα, στη Βουλγαρία, όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 19%, σε σύγκριση με το 2022, το κόστος για ένα οργανωμένο ταξίδι μιας εβδομάδας, για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ανέρχεται σε 2.853 ευρώ.

Στη Μαγιόρκα υπάρχουν πακέτα με κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ την εβδομάδα.

Στην Αίγυπτο, όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 13% στο Μάρσα Αλάμ/Αλ Κουσαΐρ και κατά 17% στην Χουργκάντα/Σαφάγκα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ένα πακέτο διακοπών, μιας εβδομάδας, για μια οικογένεια στο Μάρσα Αλάμ/Αλ Κουσαΐρ διαμορφώνεται σε  3.213 ευρώ και στην Χουργκάντα/Σαφάγκα σε 3.124 ευρώ.

Οι τιμές πακέτων διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς

Το HolidayCheck εξέτασε την εξέλιξη των μέσων τιμών των πακέτων διακοπών 65 ταξιδιωτικών πρακτόρων, με βάση αναζητήσεις που έγιναν κατά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023, με ημερομηνία ταξιδιού από 13 Ιουλίου έως 1η Σεπτεμβρίου 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News