Δολοφονία Παπαγεωργίου: Οι συνομιλίες που «έκαψαν» τους δύο συλληφθέντες - «Απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα»

Ελλάδα
Δολοφονία Παπαγεωργίου: Οι συνομιλίες που «έκαψαν» τους δύο συλληφθέντες - «Απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδός ερευνητής τον οποίο όρισε η οικογένεια του Μάριου αποκωδικοποίησε όλες εκείνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αγνοήσει η ΕΛ.ΑΣ. και παρέδωσε μία τεκμηριωμένη έκθεση που άνοιγε τον δρόμο για νέα εντάλματα και συλλήψεις

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου, οι δύο νέοι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας και εξαφάνισης της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, μετά την δεύτερη προθεσμία που έλαβαν χθες.

Οι δύο κατηγορούμενοι – 53 και 54 ετών – συνελήθφησαν πριν λίγες ημέρες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου φοιτητή, τον Αύγουστο του 2012.

Οι συνομιλίες που τους «έκαψαν»

Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, η οικογένεια του Μάριου είχε ορίσει για την υπόθεση έναν Καναδό ερευνητή. Ήταν αυτός που αποκωδικοποίησε όλες εκείνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αγνοήσει η ΕΛ.ΑΣ. και παρέδωσε μία τεκμηριωμένη έκθεση που άνοιγε τον δρόμο για νέα εντάλματα και συλλήψεις.

Στην ίδια εκπομπή παρουσιάστηκαν συνομιλίες των δύο συλληφθέντων με τον «εγκέφαλο» που ζητά εναγωνίως να μάθει αν τέλειωσαν την «δουλειά» που τους είχε αναθέσει, σύμφωνα με το lawandorder.gr.

«Εγκέφαλος»: «Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς ): «Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε».

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο ίδιος λέει στον «εγκέφαλο» που τον κάλεσε για να βρεθούν, ότι είναι πεθαμένοι στην κούραση και δεν μπορεί να τον συναντήσει.

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς): «Όχι. Ίσως το βράδυ. Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».

Ο Καναδός ερευνητής μίλησε στο «Τούνελ», από τον Καναδά και, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η σορός του Μάριου: «Έχω καταθέσει στην Ελληνική δικαιοσύνη όλα τα ευρήματα της έρευνας μου και αποκαλύπτεται τι πραγματικά συνέβη με τον Μάριο».

Ποιοι άλλοι ερευνώνται

Η νέα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και αφορά κυρίως εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του 78χρονου, που είναι πρώην και νυν αστυνομικοί, της συζύγου του , η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, των δύο νέων συλληθέντων που φέρονται να μετέφεραν και να εξαφάνισαν το πτώμα του φοιτητή κατ’ εντολή του ισοβίτη, καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου η μητέρα του Μάριου είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ο ισοβίτης, ως οικογενειακός φίλος τότε, ο οποίος έπεισε τη μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ο φίλος, ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News