Τραγωδία στην Άρτα: Γιατί είναι πιθανό να αλλάξει η δίωξη σε βάρος του πατέρα (vid)

Ελλάδα
Τραγωδία στην Άρτα: Γιατί είναι πιθανό να αλλάξει η δίωξη σε βάρος του πατέρα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ίδιο συντετριμμένη και η 27χρονη μητέρα του μωρού, που μετά τις πρώτες τραγικές ώρες και το σοκ, στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για τον οποίο, σύμφωνα με όσα περιέγραψε φίλη του ζευγαριού είπε χαρακτηριστικά «είναι ψυχούλα, τον αγαπώ»

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, εξηγεί ότι η ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση που ασκήθηκε στον πατέρα του βρέφους προϋποθέτει δόλο.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο τραγικός πατέρας από την Άρτα, που ξέχασε το 5,5 μηνών Άρτας του στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Από την πρώτη στιγμή, ο 37χρονος έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι χρειάστηκε κάποια στιγμή να μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τι είχε συμβεί.

Το ίδιο συντετριμμένη και η 27χρονη μητέρα του μωρού, που μετά τις πρώτες τραγικές ώρες και το σοκ, στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για τον οποίο, σύμφωνα με όσα περιέγραψε φίλη του ζευγαριού είπε χαρακτηριστικά «είναι ψυχούλα, τον αγαπώ».

Το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού» είναι αυτό που απαντά στο «γιατί;» και «πώς γίνεται;» που έρχεται στα χείλη όλων όταν ακούμε ότι κάποιος γονιός ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο 37χρονος πατέρας υποφέρει περισσότερο από ό, τι ο νόμος μπορεί να τον τιμωρήσει και αυτός είναι ο λόγος που, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, είναι πολύ πιθανό η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του να μεταβληθεί.

«Εξεπλάγην όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση γιατί αυτή προϋποθέτει δόλο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως το έκανε επίτηδες γιατί το κατηγορητήριο αυτό εννοεί. Το ότι σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εμένα με εκπλήσσει αλλά θωρώ πως αφήνει μία θυρίδα βεβαιότητας πως όταν γίνει η ανάκριση και πάει στο συμβούλιο για την παραπομπή του στο ακροατήριο, τότε θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη περίπτωση που κάποιος κατηγορείται για κάτι που έχει τελέσει και υπάρχει μεγάλη ψυχική οδύνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος γιατί έχει καταδικάσει μόνος του τον εαυτό του» αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Ο Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως τα πλημμελήματα τιμωρούνται με λίγα έτη με αναστολή. Όπως είπε, όλη η Ελλάδα συμμερίζεται το δράμα της οικογένειας και δήλωσε πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στο εξωτερικό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

«Θεωρώ πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την αμέλεια» – Τι λέει φίλη του ζεύγους

https://www.megatv.com/embed/?p=20201051322 Η κυρία Ελένη, φίλη του ζευγαριού και συνάδελφος του πατέρα του βρέφους, που ήταν υποψήφια νονά περιγράφει ότι ο 37χρονος ήταν υποδειγματικός πατέρας και συγκλονίζει λέγοντας «θεωρώ πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την αμέλεια».

«Είμαστε σε σοκ, πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζούσαμε καθημερινά, για εμένα είναι ένας πολύ αγαπητός συνάδερφος, υποδειγματικός πατέρας… όλοι αναρωτιώμαστε ‘γιατί σε αυτόν;’» λέει η κυρία Ελένη, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Ερωτεύτηκαν, ήρθε ο γάμος, ύστερα το παιδί και όλοι αναμέναμε τη συνέχεια, τη βάφτιση… ήμουν από αυτούς που ήθελαν πολύ να βαφτίσουν το παιδί, δυστυχώς όλα έμειναν στη σκέψη μας, στην καρδιά μας» δήλωσε συγκινημένη.

Στην ερώτηση για το πώς εκτιμά ότι θα είναι το μέλλον του ζευγαριού είπε: «Σε ό,τι αφορά τον πατέρα, επειδή τον γνωρίζω πολύ καλύτερα από τη μητέρα, ξέρω πως για εκείνον τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πολύ υπεύθυνος και τυπικός και θεωρώ πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την αμέλεια».

«Ακόμη αναρωτιέται πώς και γιατί έγινε και δηλώνει σίγουρος πως είχε πάει το μωρό στον βρεφονηπιακό» συγκλονίζει.

Η κα Ελένη αναφερόμενη στη μητέρα του μωρού είπε πως κι εκείνη φυσικά θα ξεπεράσει το τραγικό γεγονός με δυσκολία.

«Ως συνάδελφοι και φίλοι θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και για τους δύο… ο λόγος που και εγώ στέκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά στην κάμερα είναι για να μην πέσει το ανάθεμα σε αυτόν τον άνθρωπο, δεν του αξίζει, δεν του ταιριάζει…» εξηγεί και καταλήγει: «Η σκέψη και η καρδιά του ήταν δοσμένη σε αυτό το μωρό».

https://www.megatv.com/embed/?p=20201051289 «Η αγάπη των δύο γονιών θα ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού. Το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγο μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί, και δεν ήθελε να οδηγεί» επανέλαβε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στο MEGA.

«Τον εντολέα μου τον είδα χτες γιατί ήταν με μεγάλη φαρμακευτική αγωγή. Μία μητέρα ανεξάρτητα από πώς χάνει το παιδί της και από ποιον εάν τον είχε μπροστά της θα τον σκότωνε. Από την στιγμή που υπάρχει αγάπη μπορούν να είναι μαζί. Μακάρι ο θεός να τους δώσει και άλλα παιδιά» κατέληξε.

https://www.megatv.com/embed/?p=20201051292 Το Σάββατο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους. Ως είθισται όταν ένα βρέφος πεθαίνει αβάπτιστο, το μωράκι θα βαπτιστεί πριν από την κηδεία του και θα του δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη.

Το βρέφος θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα και όχι στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Η πρώτη συνάντηση των γονέων, μεγαλείο ψυχής από τη μητέρα

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δύο τραγικούς γονείς έγινε το πρωί της Πέμπτης σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχτά αγκαλιασμένοι, σε μια στιγμή που λύγισαν όλοι στο νοσοκομείο.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News