Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Άρτα: Η μητέρα δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα - Τον αγκάλιασε και του είπε «δεν φταις»

Ελλάδα
Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Άρτα: Η μητέρα δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα - Τον αγκάλιασε και του είπε «δεν φταις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν φταις σε κάτι» φέρεται να είπε η μητέρα του άτυχου βρέφους στον πατέρα που το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται εδώ και ημέρες στο νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με τους γονείς του βρέφους να θρηνούν την απώλεια του παιδιού τους που βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένο μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι δυο τους κατά πληροφορίες συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης και αγκαλιασμένοι ξέσπασαν σε κλάματα για την 5,5 μηνών κόρη τους που έφυγε από τη ζωή από θερμοπληξία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η μητέρα του βρέφους είχε και δεύτερη συνάντηση με τον 37χρονο πατέρα ενώ όπως ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ουδέποτε έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας ούτε μεταφέρθηκαν σε ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους που αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες. Σε ό,τι αφορά στη μητέρα επρόκειτο να πάρει εξιτήριο σήμερα, όμως προτιμήθηκε να παραμείνει νοσηλευόμενη για μία ακόμα νύχτα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε επίσης ότι η μητέρα έχει αρχίσει να δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα και πάλι το μεσημέρι ζήτησε κι είδε η μητέρα του βρέφους τον σύζυγό της».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννάκος: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι ανέφερε ο κ. Γιαννάκος ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.

//--> //-->

Την Παρασκευή απολογείται ο πατέρας - Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί ο πατέρας του άτυχου βρέφους ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ενώ, το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του μωρού με τους δύο γονείς να έχουν πάρει άδεια κι από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται να παραστούν στην κηδεία του παιδιού τους.

Άρτα: Δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του βρέφους οι συνάδελφοι του ζευγαριού – «Ήταν υπέροχοι γονείς, είναι και οι δύο καταβεβλημένοι»

Φίλοι και συνάδελφοι μιλώντας στο MEGA κάνουν λόγο για ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ενώ αναφέρουν πως ο 37χρονος πατέρας μιλούσε συνεχώς, όπου και να βρισκόταν, για το παιδί τους και έδειχνε φωτογραφίες του.

«Το παιδάκι δεν είχε βαφτιστεί ακόμα και ήταν ένα από τα αιτήματα όλων των συναδέλφων να γίνουμε νονοί. Μέχρι και 10 είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον, γιατί τα παιδιά ήταν αγαπημένοι συνάδελφοι και οι δύο. Δυστυχώς, τι να πω; Δεν ξέρω. Η μπέμπα θα βαφτιστεί αλλιώς. Να δώσει δύναμη ο Θεός», είπε η γυναίκα που θα βάφτιζε το κοριτσάκι. Το όνομα που θα της έδιναν ήταν Λυδία – Ελένη.

Συντετριμμένοι και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, οι οποίοι είπαν στο MEGA πως όταν γεννήθηκε το παιδί ένιωσαν να ζουν ξανά και μάλιστα είχαν φτιάξει λίστα αναμονής για το ποιος θα το βάφτιζε.

«Ήταν υπέροχο παιδί. Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη. Δεν το πιστεύω, πραγματικά. Ήταν ένας υπέροχος μπαμπάς και μαμά. Την προηγούμενη ημέρα είδα τη μαμά και μας έδειχνε και βίντεο της μπέμπας. Ήταν ένα ζωηρό, όμορφο, πολύ όμορφο παιδάκι», είπε συνάδελφος των γονιών.

«Εδώ γνωρίστηκαν. Αγαπήθηκαν πολύ και πιστεύω αγαπιούνται ακόμα. Είχε γυρίσει από Λευκάδα και έτρεξε από εδώ, πόσο είναι, να είναι 200 – 400 μέτρα; Η Μαρία είχε πάει στον παιδικό και γύρναγε με το αυτοκίνητο, γιατί της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα. Είναι καταβεβλημένοι και οι δύο, πάρα πολύ».

Το μοιραίο τηλεφώνημα στον πατέρα

Την Παρασκευή (12/5) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο τραγικός πατέρας προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατο του 5 μηνών μωρού του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που καταλήγει σε ανθρωποκτονία, ενώ ο ίδιος είναι απαρηγόρητος.

Ο 37χρονος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του η ψυχολογική του κατάσταση είναι τραγική. Ο ίδιος αποχώρησε από το γραφείο του ανακριτή υποβασταζόμενος και με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ τα πρώτα του λόγια, όπως τα μετέφερε ο δικηγόρος του ήταν: «Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος, αυτό που περνάμε εμείς».

Όπως εξήγησε και στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους, καθώς πήγαινε την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του που τον αποσυντόνισε. Του είπε να σπεύσει στο γραφείο για να πάνε επειγόντως στη

Έπειτα από αυτό φέρεται να ξέχασε τελείως ότι έχει ακόμα το μωρό μαζί του, το οποίο κοιμόταν στο καρεκλάκι του. Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του STAR, ο 37χρονος έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε.

Τουλάχιστον 5 ώρες αργότερα η σύζυγός του έντρομη του τηλεφώνησε και τον ρώτησε πού είναι το παιδί καθώς ενημερώθηκε από τον σταθμό ότι το μωρό δεν πήγε ποτέ. Τότε ο πατέρας συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. «Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο», της είπε και αλλόφρων έτρεξε προς το αυτοκίνητο, όπου όμως βρήκε το κοριτσάκι του χωρίς τις αισθήσεις του, με αφρούς γύρω από το στόμα. Το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News