Στις 18 Μαΐου ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για την καλύτερη εικονική επιχείρηση

Ελλάδα
Στις 18 Μαΐου ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για την καλύτερη εικονική επιχείρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση - Company Program 2023» του JA Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» του Junior Achievement (JA) Greece διοργανώνεται την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού- Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι 20 μαθητικές «start ups» που προκρίθηκαν στον τελικό θα δώσουν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν σε περίπτερα και στην επίσημη σκηνή τις καινοτόμες «επιχειρήσεις» τους και θα διεκδικήσουν το κορυφαίο βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» που αποτελεί και το «χρυσό εισιτήριο» για τη μεγαλύτερη διοργάνωση νεανικής καινοτομίας της Ευρώπης, τον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe GEN-E 2023 τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο θα συμμετάσχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση - Company Program 2023» του JA Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση θα τιμήσει τους έφηβους «επιχειρηματίες» της Ελλάδας ο CEO του JA Europe, Σαλβατόρε Νίγκρο. Την τελετή βράβευσης θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece, Μαρία Γιαννέτου μαζί με δύο έφηβους «startuppers» ηλικίας 13 ετών, τον Γιώργο Λιναρδάκη και τη Σοφία Νικολακοπούλου.

Από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, οι πιο ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες «startuppers» από σχολεία όλης της Ελλάδας θα βρίσκονται στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η τελετή θα αρχίσει στις 2.15 μ.μ. Κατά τη διάρκειά της θα απονεμηθούν και τα βραβεία του προγράμματος «Company Junior» (για παιδιά Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου) και θα γίνει ειδική αναφορά στις 70 κορυφαίες προσωπικότητες - Inspirational Mentors της «Εικονικής Επιχείρησης 2023», μεταξύ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Η εκδήλωση της 18ης Μαΐου αποτελεί την κορύφωση της εξαιρετικής πορείας γνώσης και συνεργασίας που ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και μέντορες», δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου.

Νικήτρια «Εικονική Επιχείρηση» του 2022 ήταν η «Μicrogreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Η ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό στο Ταλίν και κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του JA Greece το πρώτο βραβείο του JA Europe αναδεικνυόμενη ως η καλύτερη μαθητική «start up» της Ευρώπης για το 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για τις 20 διαγωνιζόμενες ομάδες του 2023 βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Junior Achievement Greece https://jagreece.org/gnoriste-tis-20-eikonikes-epiheiriseis-telikos/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News