Φοιτητικές εκλογές 2023: Αυξημένη η συμμετοχή των φοιτητών φέτος

Ελλάδα
Φοιτητικές εκλογές 2023: Αυξημένη η συμμετοχή των φοιτητών φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από σοβαρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων

Με τις κάλπες να καταγράφουν αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα σε εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μεταξύ άλλων οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από σοβαρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων, διπλές κάλπες, υπόνοιες για νοθεία, μη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και καταγγελίες για ύποπτες περιπτώσεις εξαγοράς της ψήφου φοιτητών για λίγα ευρώ. Ενώ μετά το κλείσιμο των κάλπεων η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική εξέδωσαν διαφορετικές ανακοινώσεις, με διαφορετικά αποτελέσματα.

Η Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, ανακοίνωσε την πρωτιά της στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων. Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2023Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2023

Για νοθεία κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Για μια ακόμη χρονιά η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η παράταξη του ΚΚΕ, και με ανακοίνωσή της έκανε λόγο από την πλευρά της για πρωτιά της ΠΣΚ στη νοθεία, μιλώντας για «νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%.

Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας.

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News