Κιβωτός του Κόσμου: Οι ενέργειες της προσωρινής διοίκησης, ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Ελλάδα
Κιβωτός του Κόσμου: Οι ενέργειες της προσωρινής διοίκησης, ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και κατάλληλου περιβάλλοντος για τα παιδιά

Σε συγκεκριμένες ενέργειες έχει προχωρήσει η νέα προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, που ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον Νοέμβριο 2022, με στόχο την εκπλήρωση της αποστολής που της έχει ανατεθεί.

Οι ενέργειες αυτές εστιάζουν στα εξής σημεία:

·Δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και κατάλληλου περιβάλλοντος για τα παιδιά.

* Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού με βάση τη νομοθεσία και τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.

* Συνεργασία με καταρτισμένο και κατάλληλο προσωπικό για όλους τους ρόλους και όλες τις δομές του οργανισμού.

* Επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχών και υιοθεσιών, σύμφωνα πάντοτε με το πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του.

Με πρωταρχικό μέλημα τη φροντίδα των παιδιών που υποστηρίζονται από την Κιβωτό, σε 7 Σπίτια Φιλοξενίας πανελλαδικά, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και τον Παιδικό Σταθμό, η νέα διοίκηση, αποτελούμενη από άτομα με πολυετή εμπειρία σε φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, ανέλαβε τη συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και να εφαρμόσει την ειδική νομοθεσία για την παιδική προστασία στο σύνολο της δραστηριότητας του.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, σημειώνει σε δήλωσή της: «Αυτή η κρίση επηρεάζει πρώτα από όλα τα παιδιά της Κιβωτού. Για το καλό αυτών των παιδιών ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της πολιτείας να αναλάβουμε τη διαχείριση αυτής της μεταβατικής περιόδου. Για αυτό, εργαζόμαστε εντατικά για να θέσουμε τις βάσεις για έναν φορέα-πρότυπο για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, που θα διαπνέεται από διαφάνεια και εξωστρέφεια. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά».

Όλες οι ενέργειες του πρώτου εξαμήνου που συντελούνται βρίσκονται στην Αναφορά Προόδου Εξαμήνου Νοέμβριος 2022-Μάιος 2023 .

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά πως θα έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε από την πολιτεία ως τη λήξη της θητείας του τον Νοέμβριο του 2023.

Η Μαρία Χατζηνικολάκη, Γενική Διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου, αναφέρει σε δήλωσή της: «Η υπόθεση της Κιβωτού επηρέασε όλο το οικοσύστημα της κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίστηκε. Τα παιδιά της Κιβωτού όμως παραμένουν εδώ και χρειάζεται να νιώθουν ασφαλή. Αυτή είναι συλλογική υποχρέωση. Εμείς, κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας για να τα καταφέρουμε, γιατί η παιδική προστασία είναι υπόθεση όλων μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News