Ρόδος: Οι αντιφάσεις του 40χρονου που τον πρόδωσαν και οδήγησαν την αστυνομία στην δολοφονία

Ελλάδα
Ρόδος: Οι αντιφάσεις του 40χρονου που τον πρόδωσαν και οδήγησαν την αστυνομία στην δολοφονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρόλος της Αγγελικής Νικολούλη στην υπόθεση δολοφονίας του άτυχου πατέρα από την Ρόδο

Ο 40χρονος που ζητούσε βοήθεια από την Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή της "Φως στο Τούνελ" για την επίσπευση των ερευνών, και τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, επίμένει στο σενάριο του ότι είναι θύμα σκευωρίας και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εις βάρος του για το έγκλημα, αλλά συμπτώσεις, και ότι είναι αθώος. Ο 40χρονος κρατείται προσωρινά από τον Μάρτιο του 2023.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cqqzq9fy7eah

Η εισαγγελική εισήγηση για τον 40χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του 75χρονου στη Ρόδο πατέρα του Γιώργου Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη τον παραπέμπει σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου. Επίσης προτείνεται η παράταση της προσωρινής του κράτησης μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

 Όπως εξέθεσε, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και περί ώραν 12.00 επιστρέφοντας από την εργασία του με το δίκυκλό του κατευθύνθηκε προς το σπίτι του πατέρα του. Μόλις έφτασε, μια γειτόνισσα του πατέρα του του ζήτησε βοήθεια για να κλαδέψει ένα δέντρο που την ενοχλούσε και προθυμοποιήθηκε. Όταν μπήκε στην αυλή της οικίας του πατέρα του για να πάρει ένα πριόνι είδε την πόρτα της ανοιχτή, φώναξε τον πατέρα του και στη συνέχεια αντίκρυσε την πόρτα της οικίας να είναι μισάνοιχτη.

Μπήκε μέσα στην οικία και είδε μπροστά του τον καταψύκτη. Έβγαλε την τσάντα του και την άφησε πάνω στον καταψύκτη. Έπιασε τον καταψύκτη και ξαφνικά είδε πίσω από αυτόν μια καφέ κουβέρτα να σκεπάζει κάτι και να βρίσκεται στο έδαφος. Τότε διαπίστωσε, όπως είπε, πως κάτω από την κουβέρτα βρισκόταν ο πατέρας του. Έπιασε και με τα δύο χέρια την κουβέρτα και την πέταξε στα αριστερά του κρεβατιού, δίπλα σε ένα εικονοστάσιο.

Άρχισε να φωνάζει βοήθεια κι ένας γείτονας άκουσε τις φωνές και τον πλησίασε ενώ είδε ότι ήταν δεμένα τα χέρια του πατέρα του με κορδόνι και ο λαιμός του με σχοινί. Παρατήρησε ότι το μικρό του δαχτυλάκι είχε πιαστεί στο σχοινί χωρίς να είναι ελεύθερο και πιεζόταν. Πήγε να το αποδεσμεύσει και ο γείτονας του φώναξε «Βαγγέλη, μην τον αγγίζεις». Είπε ακόμη ότι ο πατέρας του φορούσε πρόχειρα ρούχα σαν πιτζάμες με τις οποίες έκανε και τις δουλειές του στον κήπο πάντοτε. Στην αυλή ήταν συγκεντρωμένα πολλά άτομα. Έπειτα κάλεσαν, όπως κατέθεσε απολογούμενος, την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ήρθε στο σημείο και ιατροδικαστής.

Την προηγούμενη μέρα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, επισκέφθηκε μετά την εργασία του το μεσημέρι τον πατέρα του για περίπου 3 ώρες, ήπιε ένα αναψυκτικό και συζήτησαν για αρκετά θέματα, όπως για το ψάρεμα και για τις καθημερινές τους συνήθειες.

Θυμίζουμε ότι ως επιβαρυντικά εις βάρος του θεωρούνται από τους αστυνομικούς που επιμελήθηκαν της έρευνας πως ο 40χρονος είχε καταθέσει την 14η Ιουνίου 2022 ότι δεν γνώριζε αν το σχοινί που ήταν στον λαιμό του πατέρα του ανήκε στον ίδιο αν και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είπε ότι το είχε δει πολλές φορές και είναι του 75χρονου. Είχε δηλώσει στην εκπομπή ότι ο πατέρας του έφερε πολλά χτυπήματα, ενώ είχε καταθέσει ότι δεν έφερε χτυπήματα όταν τον βρήκε! Είχε πει ότι ο πατέρας του ασφάλιζε την πόρτα της οικίας του, ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι την άφηνε πάντα ανοικτή.

Είχε αναφέρει ότι όταν συναντήθηκε με τον πατέρα του είχαν συζητήσει για την βέσπα του που είχε πρόβλημα μηχανικό και ήταν σε ακινησία, ενώ σε κατάθεσή του την 15η Ιουνίου 2022 είχε πει ότι την 13η Ιουνίου 2022 τον είχε δει να οδηγεί την βέσπα. Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20-30 λεπτών, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο εύρημα.

Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, τόσο στις 12 Ιουνίου 2022, όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται και να εξέρχεται από την πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπως και ο ίδιος αναφέρει, ενώ στις 13 Ιουνίου του 2022 δεν εμφανίζεται. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού, δίπλα από το θύμα.

Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που σύμφωνα με τους αστυνομικούς έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή να τακτοποιηθεί.

Την 13η Ιουνίου 2022 όταν είχε βρεθεί με τον πατέρα του, όπως είπε, εκείνος φορούσε την πιτζάμα του και την επόμενη ημέρα που τον βρήκε νεκρό φορούσε ένα κοντό πουκάμισο και μία άσπρη φόρμα. Ερωτήθηκε πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι ο πατέρας του φορούσε τα ίδια ρούχα και την 12η Ιουνίου 2022, ενώ είπε ότι ίσως να ήταν χαλασμένα τα καταγραφικά παρακολούθησης των εισόδων και εξόδων της Μεσαιωνικής Πόλης την 13η Ιουνίου 2022 και δεν τον κατέγραψαν όταν έμπαινε από την Κόκκινη Πύλη (τον έχουν καταγράψει μόνο την 12η Ιουνίου 2022).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News