Ανείπωτος θρήνος στην Άρτα για το 5,5 μηνών βρέφος: Θα έκαναν γάμο και βάπτιση του μωρού το καλοκαίρι - Τα αίτια του θανάτου (vid)

Ελλάδα
Ανείπωτος θρήνος στην Άρτα για το 5,5 μηνών βρέφος: Θα έκαναν γάμο και βάπτιση του μωρού το καλοκαίρι - Τα αίτια του θανάτου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Άρτας και όχι μόνο με από την τραγική είδηση θανάτου ενός βρέφους μόλις 5,5 μηνών.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη σχέση του ζευγαριού κάνουν ακόμα πιο τραγικό το περιστατικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο και σκόπευαν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα εντός του ερχόμενου καλοκαιριού να παντρευτούν με εκκλησιαστικό γάμο και παράλληλα να βαφτίσουν την κορούλα τους.

Θα βαπτιστεί πριν από την κηδεία του το βρέφος

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, από όπου είναι η μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί. Έτσι, θα προηγηθεί η βάπτιση στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Δείτε το βίντεο του Mega

//--> //-->

Τα αίτια θανάτου του βρέφους

H σορός βρέφους, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα, το οποίο έμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο του Mega:

//--> //-->

«Είχε μεγάλη αδυναμία στο παιδάκι…»

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους. Ο παππούς του μωρού και πατέρας του 37χρονου μίλησε στον Alpha, μην μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του.

«Δεν μπορεί ακόμα να… έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου» δήλωσε ο πατέρας του 37χρονου.

Οικογενειακή φίλη του ζευγαριού που έχασε το 5,5 μηνών βρέφος με αυτόν τον αδιανόητα τραγικό τρόπο, μίλησε στην ίδια εκπομπή και αναφέρθηκε στον 37χρονο και τη σύζυγό του.

«Είχαμε χαρεί όλη με τη χαρά τους», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «ο συγκεκριμένος πατέρας είχε τεράστια αδυναμία στο παιδάκι».

//--> //-->

Αδιανόητο το δράμα στην Άρτα

Νωρίτερα, ο 37χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στον 37χρονο πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον Εισαγγελέα, ενώ νωρίτερα αν και ήταν σε τραγική κατάσταση κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η οικογένεια ζει δραματικές στιγμές ενώ και οι δύο γονείς μετά το συμβάν φέρεται να προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η μητέρα του βρέφους είναι σε καταστολή και παρακολουθείται συνεχώς από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ζητάει συνέχεια το μωρό

//--> //-->

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας του μωρού βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του. Ο ανακριτής μετέβη νωρίτερα στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την κατάθεση του πατέρα.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Πώς έγινε το μοιραίο

Το πρωί της Τρίτης ο πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος.

Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News