Τραγωδία στην Άρτα: Πριν κηδευτεί θα βαφτιστεί Λυδία - Ελένη το κοριτσάκι που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο(vid)

Ελλάδα
Τραγωδία στην Άρτα: Πριν κηδευτεί θα βαφτιστεί Λυδία - Ελένη το κοριτσάκι που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ένα παιδί μένει αρκετό χρονικό διάστημα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου καταλήγει από σοκ.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα γραφτεί η τελευταία πράξη της τραγωδίας στην Άρτα, με το μόλις 5,5 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες στο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η κηδεία, που γίνεται δωρεά του γραφείου τελετών που ανέλαβε την ταφή, θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Περδικοράχη, τόπο καταγωγής της μητέρας του παιδιού, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο θάνατος του μωρού έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για να κηδευτεί το παιδί, το οποίο ήταν αβάπτιστο ακόμη, πρέπει να γίνει βάφτιση. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του καναλιού διευκρίνιζε ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον αεροβάπτισμα, οπότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία της βάπτισης και το αδικοχαμένο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία - Ελένη.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-csilo3bmuzvl

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί βρήκε τραγικό θάνατο ο παιδίατρος Σπύρος Ζαμάνης.

"Όταν ένα παιδί μένει αρκετό χρονικό διάστημα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου καταλήγει από σοκ. Σωματικό και ψυχικό σοκ. Φανταστείτε ότι αυτό το μωράκι των 5,5 μηνών, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να κλαίει γιατί πεινάει. Κλαίει γοερά, κλαίει έντονα. Κλαίει γιατί δεν υπάρχει κανένας εκεί. Αισθάνεται μόνο του. Ιδρώνει και σιγά σιγά αρχίζει να καταναλώνεται και το οξυγόνο που είναι μέσα στην κλαμπίνα. Και η καμπίνα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από τις ακτινοβολίες του ήλιου διότι ξέρουμε ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξηθεί πάρα πολύ η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Η καρδούλα αρχίζει να μη λειτουργεί σωστά, να μην στέλνει αίμα στην περιφέρεια. Παθαίνει σοκ. Μπορεί να κάνει και κάποιον εμετό από το κλάμα, να κάνει και κάποια εισρόφηση, οπότε καταλήγει" δήλωσε ο γιατρός.

Όπως επισήμανε, στην Αμερική σχεδόν 50 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο κλεισμένα στο αυτοκίνητο. Το 90% αφορά σε παιδιά κάτω των τριών ετών. Το 55% αυτών των περιστατικών οφείλονται σε αμέλεια των γονιών, το 25% αφορά περιπτώσεις κατά τις οποίες τα παιδιά κλειδώνονται κατα λάθος μόνα τους στο όχημα, το 15% προκύπτει από εγκληματική αμέλεια των γονιών και σε ένα 4% η αιτία είναι αδιάγνωστη.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-csilpsokj72h

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το μωρό να κατέληξε από πνευμονικό οίδημα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής δείχνουν συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα.

Το βρέφος υπέστη ασφυξία, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου), με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News