Ελλάδα

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Μουσείο θα είναι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένη

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στοn μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του «2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες Ζάτουνα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρη Λαμπράκη και γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, ανέφεραν πως οι εκδηλώσεις προγραμματίζονταν για τον Μάιο, όμως λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και των εθνικών εκλογών κρίθηκε προτιμότερο να μεταφερθούν για τις αρχές του φθινοπώρου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Μουσείο θα είναι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης, που συμφώνησαν και «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα τη μετονομασία της Λεωφόρου Λαγκαδά σε Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνονται έκθεση με μουσειακό αρχείο, συμπόσιο για τον Μίκη Θεοδωράκη, εκδήλωση τιμής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και δημιουργία παραρτήματος της χορωδίας του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σχετικά με τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκης Θεοδωράκης είπε πως «από την πρώτη στιγμή οι τέσσερις δήμοι ομοφωνήσαμε, αγωνιστήκαμε και προωθήσαμε άμεσα τις αποφάσεις μας. Δυστυχώς, άλλου είδους αντιλήψεις και προσεγγίσεις, πέρα από τη λογική και τα ιστορικά δεδομένα, απέρριψαν την πρόταση. Θα επανέλθουμε άμεσα ώστε να προλάβουμε στις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου να προβούμε στην αποκάλυψη των πινακίδων της μετονομασίας της Λεωφόρου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης πρόσθεσε πως το θέμα της μετονομασίας της οδού Λαγκαδά θα έπρεπε να το «απαιτήσουν όλοι οι φορείς της πόλης». Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια