Οι μπανάνες με τα 100 κιλά κοκαΐνης, το σκάφος στην Κρήτη και στο βάθος η επίθεση στην Κούνεβα!

Κρήτη
Οι μπανάνες με τα 100 κιλά κοκαΐνης, το σκάφος στην Κρήτη και στο βάθος η επίθεση στην Κούνεβα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως όταν στελέχη του Λιμενικού κατόπιν υπόδειξης της ΕΥΠ είχαν πραγματοποιήσει ρεσάλτο σε ταχύπλοο που κινούνταν νότια της Κρήτης (Παλαιόχωρα) επιστρέφοντας από τη Λιβύη. Στο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε Ελληνες (ο ένας ήταν προμηθευτής με στρατιωτικά είδη της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας υπήκοος Ισπανίας, είχαν βρεθεί δύο πιστόλια, 1.000 σφαίρες, καπνός για ναργιλέ καθώς επίσης συναγρίδες και ροφοί βάρους 150 κιλών.

Ανοικτά της Κρήτης φαίνεται ότι έπλεε το σκάφος στο οποίο έγινε ρεσάλτο από τους λιμενικούς και εν τέλει μετέφερε το φορτίο με τις μπανάνες και τα 100 κιλά κοκαΐνη. Η υπόθεση έχει κι άλλες διαστάσεις όμως καθώς εγκέφαλος θεωρείται ένας γιατρός, εμπλέκονται ένας θείος και ανηψιός ενώ στο βάθος συσχετίζεται η παρακολούθηση της ΕΥΠ για παράνομες πλόες και η εταιρεία καθαρισμού στην οποία εργαζόταν η Κούνεβα όταν δέχτηκε την επίθεση με το οξύ! Η κατάσχεση στη Θεσσαλονίκη 104 κιλών κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες οδήγησε χθες στη σύλληψη εννέα ατόμων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη παράλληλη επιχείρηση στο εξωτερικό

Στα μέλη του κυκλώματος εξάλλου αποδίδεται από τις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών εμπλοκή σε ακόμα δύο απόπειρες διακίνησης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη φορτίων 300 και 500 κιλών κοκαΐνης. Με τις συγκεκριμένες ποσότητες να εντοπίζονται και να κατάσχονται σε λιμάνια του εξωτερικού.

Ενας από τους φερόμενους «εγκεφάλους» το 2020 είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε σε ύποπτους πλόες από την Ελλάδα στη Λιβύη.

Στους εννέα συλληφθέντες συγκαταλέγονται οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της εισαγωγής. Πρόκειται για πρόσωπα που μόνο άγνωστα δεν είναι στις διωκτικές αρχές. Ο ένας απ’ αυτούς φέρεται το 2020 να είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της ΕΥΠ καθώς είχε συμμετάσχει σε ύποπτους πλόες από την Ελλάδα στη Λιβύη και αντίστροφα με στρατιωτικού τύπου ταχύπλοα.

Εκείνη η υπόθεση είχε έρθει στο φως όταν στελέχη του Λιμενικού κατόπιν υπόδειξης της ΕΥΠ είχαν πραγματοποιήσει ρεσάλτο σε ταχύπλοο που κινούνταν νότια της Κρήτης (Παλαιόχωρα) επιστρέφοντας από τη Λιβύη. Στο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε Ελληνες (ο ένας ήταν προμηθευτής με στρατιωτικά είδη της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας υπήκοος Ισπανίας, είχαν βρεθεί δύο πιστόλια, 1.000 σφαίρες, καπνός για ναργιλέ καθώς επίσης συναγρίδες και ροφοί βάρους 150 κιλών.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να είχε υπό τον έλεγχό του εταιρεία καθαρισμού που ερευνήθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης για την επίθεση με καυστικό υγρό στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα.

Φέρεται ακόμα να διατηρούσε επαφή με υπαλλήλους της ΕΥΠ και μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, είχε καταθέσει σε δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης υπαλλήλου της υπηρεσίας. Από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και τα στελέχη της αμερικανικής περιγράφεται ως ο ιθύνων νους πίσω από την εισαγωγή των 104 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.

Ρόλος «κλειδί» ωστόσο αποδίδεται και σε έναν ακόμα από τους συλληφθέντες. Είχε μαζί με τον αδελφό του κατηγορηθεί για ανάμειξη σε μια σειρά από σοβαρές υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα εις βάρος τους είχαν επιβληθεί ποινές πολυετούς κάθειρξης. Το ένα από τα δύο αδέλφια αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από φυλακές στη Βόρεια Ελλάδα όπου κρατείτο και πλέον κατηγορείται για συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ. Η εταιρεία που εμφανίζεται να πραγματοποίησε την εισαγωγή έχει την έδρα της στα Σκόπια. Το κοντέινερ έφτασε στη Θεσσαλονίκη την 20ή Απριλίου, με τους αστυνομικούς ωστόσο να μην προχωρούν σε κατάσχεση αλλά να αποφασίζουν να το θέσουν υπό παρακολούθηση.

Χθες τα μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν να μεταφέρουν και να κρύβουν τα ναρκωτικά σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι από τους συνολικά εννέα συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εκεί, ενώ παράλληλες έρευνες εξελίσσονταν και στο εξωτερικό. Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται σήμερα.

Η εμπλοκή του γιατρού

Ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες για το κύκλωμα ναρκωτικών με τα 100 κιλά κοκαΐνης που δέχθηκε σημαντικό χτύπημα μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον γιατρό, που θεωρείται αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, έχουν συλληφθεί και συγγενείς του, με το MEGA να μεταδίδει ότι ανάμεσά τους είναι ο γιος και ο ανηψιός του.

Ο συλληφθείς γιατρός έχει «φάκελο» στην ΕΛΑΣ καθώς τον Ιανουάριο του 2004 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Μάρτιο του 2005 ο γιατρός είχε συλληφθεί ξανά καθώς είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με τον αδερφό του μετέφεραν λαθραία τσιγάρα - περίπου 150 εκατομμύρια πακέτα - αξίας 80 εκατομμυριών ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News