Όλο το παρασκήνιο πίσω από το θρίλερ με τον θάνατο του καναλάρχη - Βρέθηκαν υπέρογκα χρέη

Ελλάδα
Όλο το παρασκήνιο πίσω από το θρίλερ με τον θάνατο του καναλάρχη - Βρέθηκαν υπέρογκα χρέη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αδελφών του νεκρού Δημήτρης Χρυσάφης δήλωσε πως «ο Παπανικόλας αγαπούσε και εμπιστευόταν τα αδέλφια του. Φυσικά και δεν υπήρχαν δικαστικές διαστάσεις μεταξύ τους και αυτό φάνηκε στο ότι ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ο ένας από αυτούς»

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι μυστηριώδεις συνθήκες θανάτου του καναλάρχη και επικεφαλής του κόμματος Οικολόγοι Ελλάδας Κωνσταντίνου Παπανικόλα, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο από το θεραπευτήριο-σπίτι του στον Ωρωπό.

Ο ιδιοκτήτης του 25% των μετοχών του Kontra Channel και γνωστός από τις επί σειρά ετών εμφανίσεις του στο κανάλι του Τηλεφώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και παρέμενε στο σπίτι μαζί με τον επιχειρηματία φίλο του Σπύρο Λαμπίρη και δύο γυναίκες που τον φρόντιζαν, καθώς δεν είχε σύζυγο και παιδιά. Ομως ένα από τα αδέρφια του κατάφερε τη Μεγάλη Πέμπτη να οριστεί με απόφαση δικαστηρίου δικαστικός συμπαραστάτης κι έτσι την περασμένη Παρασκευή με ασθενοφόρο τον συνόδευσε σε γηροκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα.

Φιλικά του πρόσωπα κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία, μπλοκάροντας την ταφή του Παπανικόλα, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα. Εισαγγελέας έδωσε εντολή για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του. «Πριν φύγει μίλησε και σε βίντεο και είπε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου”» δήλωσε χθες ο φίλος του Παπανικόλα Σπ. Λαμπίρης, ο οποίος καταγγέλλει ότι η εταιρία του ιδιωτικού ασθενοφόρου τού είπε πως δεν είχε στείλει ποτέ όχημα για να τον παραλάβει!

«Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο αυτός ο συγγενής του και μου είπε ότι χρειάζεται την ταυτότητά του και κάποια ρούχα του, γιατί πέθανε ο Παπανικόλας. Πήρα τότε τηλέφωνο στο ασθενοφόρο που τον πήρε και τους είπα “την Παρασκευή στη μία ήρθατε και πήρατε με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα από το Μαρκόπουλο Ωρωπού” και μου είπαν ότι την Παρασκευή δεν έχουν έρθει καθόλου στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν πήραν ποτέ κάποιον με το συγκεκριμένο όνομα» υποστηρίζει ο κ. Λαμπίρης.

Εξάλλου, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα Στέλιος Σούρλας καταγγέλλει ότι ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο του Παπανικόλα είχε προσπαθήσει να τον εξαπατήσει πριν από έναν χρόνο. «Του ζήτησε μια υπογραφή σε έγγραφο που έλεγε ότι όσον καιρό είναι ασθενής θα διαχειρίζεται εκείνος τις μετοχές του στο κανάλι. Αυτό όμως δεν ήταν μία απλή εξουσιοδότηση, αλλά ήταν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως των μετοχών. Οταν το κατάλαβε αυτό ο Παπανικόλας, του έκανε μήνυση για απάτη, πριν από δύο με τρεις μήνες» καταγγέλλει ο κ. Σούρλας.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αδελφών του νεκρού Δημήτρης Χρυσάφης δήλωσε πως «ο Παπανικόλας αγαπούσε και εμπιστευόταν τα αδέλφια του. Φυσικά και δεν υπήρχαν δικαστικές διαστάσεις μεταξύ τους και αυτό φάνηκε στο ότι ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ο ένας από αυτούς». Μάλιστα, διευκρινίζει πως έχει παρακινήσει τα αδέλφια του Παπανικόλα να κάνουν αποποίηση της κληρονομιάς, καθώς ο θανών «ήταν καταχρεωμένος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News