Αρσάκειο υπόθεση 15χρονου: Φερόμενος ως δράστης του bullying έκανε άσεμνες χειρονομίες και έβρισε καθηγήτρια

Ελλάδα
Αρσάκειο υπόθεση 15χρονου: Φερόμενος ως δράστης του bullying έκανε άσεμνες χειρονομίες και έβρισε καθηγήτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πατέρας ενός μαθητή, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο τμήμα με τον 15χρονο, εξέφρασε μια διαφορετική εκδοχή για το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη μεν, αλλά χωρίς να ενοχλείται ο 15χρονος ή να φέρνει κάποια αντίρρηση ως προς αυτό

Νέα καταγγελία για έναν από τους έξι μαθητές που ακινητοποίησαν με πετονιά στον λαιμό και στο σώμα έναν 15χρονο συμμαθητή τους στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Γονέας παιδιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, κατήγγειλε πως μία καθηγήτρια έπεσε θύμα εκφοβισμού από έναν από τους φερόμενους ως δράστες του bullying ενάντια στον 15χρονο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του γονέα στην «Καθημερινή», την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ενώ το τμήμα του 15χρονου και των φερόμενων ως δραστών, άλλαζε αίθουσα για να παρακολουθήσει το επόμενο μάθημα, μια καθηγήτρια από άλλο τμήμα, βγήκε από την αίθουσά της για να κάνει παρατήρηση σε ομάδα μαθητών που έκαναν έντονη φασαρία.

Ένας από έξι μαθητές που συμμετείχαν στο περιστατικό bullying ενάντια στον 15χρονο, έκανε μια πολύ άσεμνη χειρονομία στην καθηγήτρια, δείχνοντας της τα γεννητικά του όργανα. Μάλιστα στη συνέχεια την εξύβρισε αποκαλώντας την «γουρούνα» και φάλαινα». Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο μαθητής συνέχισε, χτυπώντας δυνατά -για να προκαλέσει ενόχληση- την πόρτα της τάξης της συγκεκριμένης καθηγήτριας ενώ αναβόσβηνε και τα φώτα στον διάδρομο έξω από την αίθουσα. Στο σημείο έσπευσε μέλος της διεύθυνσης τoυ σχολείου, που απομάκρυνε τον 15χρονο και τον μετέφερε στο γραφείο των καθηγητών.

Ωστόσο, ο πατέρας ενός μαθητή, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο τμήμα με τον 15χρονο, εξέφρασε μια διαφορετική εκδοχή για το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη μεν, αλλά χωρίς να ενοχλείται ο 15χρονος ή να φέρνει κάποια αντίρρηση ως προς αυτό.

Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει πως το αρχικό περιστατικό με την πετονιά, ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι ανάμεσα στους μαθητές όλης της τάξης και δεν πήρε τον χαρακτήρα που παρουσιάζει η οικογένεια του 15χρονου. Η μητέρα του θύματος τραβάει το περιστατικό «από τα μαλλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνει επίσης πως η πετονιά δεν περιτυλίχθηκε γύρω από τον λαιμό του 15χρονου, αν και παραδέχεται τις εκδορές στον λαιμό του μαθητή. Τέλος, ο ίδιος κάνει λόγο για μονομέρη παρουσίαση των γεγονότων από τα media, τα οποία ασκούν με τη σειρά τους bullying στους έξι μαθητές, αλλά και για μη υποστήριξη των μαθητών από το σχολείο, το οποίο δεν διαχειρίζεται όπως πρέπει το συμβάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News