Έχετε επιστροφή φόρου: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Τι πρέπει να προσέξουμε! (vid)

Κρήτη
Έχετε επιστροφή φόρου: Νέα ηλεκτρονική απάτη - Τι πρέπει να προσέξουμε! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μια περίοδος που οι επαφές με την εφορία είναι εντονότερες, αυτή η περίοδος που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις και αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά χρεωστικά ή πιστωτικά, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες απάτες σε βάρος ασφαλισμένων που υποτίθεται ενημερώνονται για επιστροφή χρημάτων και πέφτουν στην παγίδα να δώσουν αριθμούς λογαριασμών
  • Τουλάχιστον 80 άνθρωποι καθημερινά πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης
  • Εφιστούν επαγρύπνηση στους φορολογούμενους υπό το φόρο να εξαπατηθούν ηλεκτρονικά
  • Επικαλούνται την εφορία για να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες
  • Έκκληση της ΕΛΑΣ για αυξημένη προσοχή όσον αφορά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
  • Τα στοιχεία από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών δείχνουν ότι καθημερινά περίπου 80 άνθρωποι κατά μέσο όρο πέφτουν στην Ελλάδα θύματα ηλεκτρονικής απάτης, με την ημερήσια λεία των επιτήδειων να ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Υπό αυτό το πρίσμα η ανάγκη για προστασία των πολιτών καθίσταται αναγκαία και πάντως απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η γνώση και η ετοιμότητα.

    Ως μια περίοδος που οι επαφές με την εφορία είναι εντονότερες, αυτή η περίοδος που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις και αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά χρεωστικά ή πιστωτικά, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες απάτες σε βάρος ασφαλισμένων που υποτίθεται ενημερώνονται για επιστροφή χρημάτων και πέφτουν στην παγίδα να δώσουν αριθμούς λογαριασμών.

    Ήδη σε email πολιτών έχουν σταλεί μηνύματα υποτίθεται από την εφορία, που αναφέρουν:

    «Η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας».

    Με ανακοίνωσή της η αστυνομία καλεί τους φορολογούμενους να μην πατούν οποιοδήποτε σύνδεσμο με ανάλογο περιεχόμενο καθώς τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες δεν ζητούν ποτέ τραπεζικούς κωδικούς και είναι δεδομένο ότι μια τέτοια διαδικασία θα τους βάλει σε περιπέτειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News