Ελλάδα

«Εξορκιστές» της Θεσσαλονίκης: Καταδικάστηκαν για παράνομη λειτουργία χώρου λατρείας χωρίς άδεια

Τι είπαν στις απολογίες τους τα μέλη της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» που προκάλεσαν σάλο μετά τους... εξορκισμούς στο κέντρο της πόλης

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 39χρονο αυτοαποκαλούμενο «Άνθρωπο του Θεού» Χαράλαμπο Τσακωνίδη που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο μετά τον σάλο για τις τελετές... εξορκισμών της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» στο κέντρο της πόλης.   

Το δικαστήριο σύμφωνα με το Voria.gr, τον έκρινε ένοχο -όπως και έναν 25χρονο που κάθισε μαζί του στο εδώλιο- για παράνομη λειτουργία ευκτηρίου οίκου χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής, καθώς μετά από ελέγχους της αστυνομίας είχε προκύψει ότι λειτουργούσαν ως χώρο λατρείας χωρίς άδεια στο πρώην κέντρο διασκέδασης Νεράιδα, στην περιοχή του αεροδρομίου. Ο 25χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών και 15 ημερών.

Τόσο οι δύο κατηγορούμενοι αλλά και νωρίτερα άλλα μέλη της αίρεσης ισχυρίστηκαν ότι την ημέρα ελέγχου της αστυνομίας όπως και τις προηγούμενες, βρίσκονταν στον χώρο για εργασίες προκειμένου να ανοίξει ως χώρος λατρείας μόλις λάβουν την άδεια και όχι για να κάνουν τελετές, όπως κατηγορούνται.

«Πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Οι αστυνομικοί μπέρδεψαν τον χώρο της αστικής εταιρείας με τον χώρο λατρείας. Ο χώρος για τον οποίο είχαμε άδεια έκλεισε και περιμέναμε να βγει η άδεια για τον νέο», είπε ο πρώτος κατηγορούμενος στην απολογία του.

«Η αστυνομία σε έλεγχο δήθεν νόμιζε ότι κάναμε λειτουργία. Ο χώρος ήταν εργοτάξιο και οι εθελοντές ήταν εκεί για καλλωπιστικές εργασίες. Μας είπαν ότι θα συλληφθούμε γιατί λειτουργούμε σε χώρο χωρίς άδεια, ενώ ήμασταν εκεί για άλλο λόγο. Πώς θα κάναμε λειτουργίες σε χώρο που γίνονται εργασίες; Αυτό θα ήταν προσβολή», είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι να λάβει την άδεια ο χώρος τους έκαναν λειτουργίες και τελετές στο βουνό και την ύπαιθρο.

Ότι μέλη της αίρεσης βρίσκονταν στον χώρο για εργασίες και όχι για τελετές ισχυρίστηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

«Ήρθαν με έντονη φωνή οι αστυνομικοί και μας ρωτάνε τι κάνετε; Λειτουργία; Το έντονο ύφος δεν έδειχνε σεβασμό σε έναν ιερό χώρο», τόνισε και διόρθωσε «σε έναν χώρο που μέλλει να γίνει ιερός».

«Μέχρι να γίνει ιερός χώρος ήταν γιαπί, η Νεράιδα είναι μπουζουκτσίδικο», είπε ο πρόεδρος.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και τους έκρινε ένοχους.

Υπενθυμίζεται πως η είδηση των εξορκισμών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει σάλο ενώ τα βίντεο είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αν και οι συλλήψεις και -πλέον η καταδίκη- των δύο ατόμων δεν είχαν να κάνουν με τις τελετές εξορκισμών, η υπόθεση είχε προκαλέσει και την παρέμβαση εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια