Ποινή 11 ετών στον 65χρονο που κάρφωσε σπαθί "κατάνα" σε 48χρονο για μια παρατήρηση

Ελλάδα
Ποινή 11 ετών στον 65χρονο που κάρφωσε σπαθί "κατάνα" σε 48χρονο για μια παρατήρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιγράφοντας τα γεγονότα εκείνης της ημέρας είπε ότι ο κατηγορούμενος άνευ λόγου του επιτέθηκε ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να αμυνθεί κρατώντας την τσάντα του

Kρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο 65χρονος άνδρας κατηγορείται ότι επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στο θύμα, που νοσηλεύτηκε στην εντατική, επειδή του είχε κάνει μία παρατήρηση για τα σάπια κρέατα που πετούσε στο πρώην στρατόπεδο, στο οποίο σύχναζαν πολίτες με τα κατοικίδιά τους, ενώ από αυτά τα κρέατα φέρεται να τρέφονταν και αδέσποτα.

«Κόντεψα να χάσω τη ζωή μου» είπε ο 48χρονος παθών καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο. Περιγράφοντας τα γεγονότα εκείνης της ημέρας είπε ότι ο κατηγορούμενος άνευ λόγου του επιτέθηκε ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να αμυνθεί κρατώντας την τσάντα του.

«Έπεσα και μου είπε “τώρα σε...”, σκύβει και μου καρφώνει το σπαθί τύπου Κατάνα κάτω από τον αφαλό. Μετά έφυγε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά μετά έχασα την αναπνοή μου. Το μόνο που του είχα πει είναι να μην πετάει σάπια κρέατα στα σκυλιά», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News