Κουκουλοφόροι ανέβηκαν σε ταράτσα κτιρίου και στο καμπαναριό της εκκλησίας για να γλιτώσουν την σύλληψη

Ελλάδα
Κουκουλοφόροι ανέβηκαν σε ταράτσα κτιρίου και στο καμπαναριό της εκκλησίας για να γλιτώσουν την σύλληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους συνελήφθη λίγο πριν τις 7 το πρωί αφού προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ο δεύτερο παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα

Για εμπρησμό κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, οι δύο νεαροί άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί από την αστυνομία μετά από φωτιά που εκδηλώθηλε σε ισόγειο κατάστημα επισκευτής κινητών τηλεφώνων στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκομένων αστυνομικών προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα, οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, ο ένας από τους δύο άνδρες κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έρευνα και προανάκριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News