Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πού θα εξαργυρώνεται

Ελλάδα
Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πού θα εξαργυρώνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιούχοι του Youth Pass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα είναι περίπου 200.000 νέοι κάθε χρόνο

Από την Ελευσίνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη μονιμοποίηση του Freedom Pass, με τη θεσμοθέτηση του Youth Pass, ως ένα πρόσθετο μέτρο στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δικαιούχοι του μέτρου θα είναι περίπου 200.000 νέοι κάθε χρόνο, οι οποίοι θα γίνονται 18 χρονών και θα λαμβάνουν την επιταγή του Youth Pass των 150 ευρώ.

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του Youth Pass θα μπορεί να ξοδευτεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Youth Pass αναμένεται - όπως και το Freedom Pass - να εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά από το vouchers.gov.gr.

Η διαδικασία αναμένεται να απαιτεί κωδικούς taxisnet ενώ στη συνέχεια οι νέοι θα ενημερώνονται μέσω sms και email για όλες τις πληροφορίες έκδοσης και χρήσης του Youth Pass.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι μέσω του Freedom Pass είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το μέτρο στις πιο κάτω δραστηριότητες:

* αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές

* ενοικίαση αυτοκινήτων

* ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα

* σιδηροδρομικές μεταφορές

* σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών

* υπηρεσίες ταξί

* υπηρεσίες λεωφορείων

* θαλάσσιες μεταφορές/ ακτοπλοϊκά.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News