default-image

Τραγωδία σε σχολική εκδρομή: Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που κατέληξε σε μπάρ

Ελλάδα
Τραγωδία σε σχολική εκδρομή: Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που κατέληξε σε μπάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή για το κορίτσι που έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του, ενώ οι συμμαθητές και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ

Ανάστατη η κοινωνία των Τρικάλων για την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων, όπου κατέληξε μία μαθήτρια που βρισκόταν στην πόλη για σχολική εκδρομή.

Η νεαρή μαθήτρια φοιτούσε σε σχολείο της Αθήνας, στον Βύρωνα, και βρέθηκε στα Τρίκαλα στο πλαίσιο  εκδρομής και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο με τους συμμαθητές της κι ενώ στον χώρο ήταν και ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές, ο οποίος της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ακολούθησε δεύτερο περιστατικό και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο των Τρικάλων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, επί δύο ώρες, η άτυχη μαθήτρια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε ανακοπή καρδιάς και πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάνουν λόγο για καρδιολογικά προβλήματα.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή για το κορίτσι που έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του, ενώ οι συμμαθητές και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Στα Τρίκαλα έφτασαν οι γονείς του παιδιού από την Αθήνα, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το τι συνέβη.

«Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά το κορίτσι κατέρρευσε»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο, ήρθε αμέσως, έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Ο Αλεξάτος Χαράλαμπος, διευθυντής του λυκείου Βύρωνα δήλωσε: «Τα παιδιά έφυγαν χθες. Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς. Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Eίναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά , δένουν κάποιες καταθέσεις».

«Δεν είχε πρόβλημα υγείας, μόνο κάποιες ταχυκαρδίες»

Παράλληλα, η θεία της 15χρονης, μιλώντας στο Star, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που έφυγε άδικα. «Ήταν ένας άγγελος» είπε χαρακτηριστικά.

Συγγενής της 15χρονης υποστήριξε ότι το κορίτσι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. «Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είχε κάποιες ταχυκαρδίες».

«Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες»

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου είπε ότι λίγο μετά τις 1.17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τη μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνέδεσαν σε εξωτερικό βηματοδότη, άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε να την κρατήσει στη ζωή.

«Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί», ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Γρηγορίου σημείωσε, ακόμα, ότι στον χώρο υπήρχε γιατρός, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη μαθήτρια. Στο πλευρό των συμμαθητών της βρίσκονται ψυχολόγοι.

«Μας γεμίζει θλίψη και οδύνη»

Στη 15χρονη μαθήτρια που έχασε ξαφνικά τη ζωή της, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της, «η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News