«Άξιον Εστί»: Πλήθος πιστών στην Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας (pics, vid)

Ελλάδα
«Άξιον Εστί»: Πλήθος πιστών στην Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και σήμερα είχαν προσκυνήσει 100.000 πιστοί - Η εικόνα θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 15 Μαΐου.

Συνεχίζεται η κοσμοσυρροή των πιστών στην Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την ιερά  εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Έως σήμερα Κυριακή, 7 Μαΐου, το μεσημέρι είχαν προσκυνήσει 100.000 πιστοί!

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο vimaorthodoxias.gr, σήμερα Κυριακή, παρατηρήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες μια αυξημένη προσέλευση με τους πιστούς να περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να προσκυνήσουν καθώς οι ώρες προσέλευσης είναι από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Δείτε τι είπε στον Δημοσιογράφο και Διευθυντή του «Βήματος Ορθοδοξίας», Γιώργο Θεοχάρη, ο Αγιορείτης Γέροντας Νεκτάριος από την Ιερά Μονή Καρακάλλου, Αντιπρόσωπος στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που συνοδεύει την θαυματουργή Εικόνα του «Άξιον Εστί»:

Υπενθυμίζεται πως η εικόνα θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 15 Μαΐου.

Είναι η 8η φορά στην περίπου χιλιόχρονη ιστορία της που η εικόνα «Άξιον Εστί» βγαίνει από το Άγιο Όρος, ενώ άξιο αναφοράς είναι επίσης πως οι πιστοί, τις ώρες αιχμής, χρειάζεται να περιμένουν μία με δύο ώρες.

Η εικόνα θα παραμείνει στην Μητρόπολη έως τις 15 Μαΐου, ενώ πιστοί προσέρχονται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας προκειμένου να προσκυνήσουν.

Απορίας άξιον πάντως είναι γιατί το προσκύνημα δεν είναι 24ωρο, όπως έγινε με την Τιμία Ζώνη στον Πειραιά.

https://www.youtube.com/watch?v=ahNwfF89kdI

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News