Χειροπέδες σε ανήλικο ζευγάρι που είχε "ρημάξει" σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ελλάδα
Χειροπέδες σε ανήλικο ζευγάρι που είχε "ρημάξει" σταθμευμένα αυτοκίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφαίρεσαν συνολικά (4.587) ευρώ, (500) ελβετικά φράγκα, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, δυο λάπτοπ, γυαλιά και έγγραφα.

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στην Πάτρα σε ένα ζευγάρι που είχε «ρημάξει» αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κυρίως στην παραλία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος, δυο ανηλίκων, συνεργών των συλληφθέντων, ηλικίας 16 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Προχθές το μεσημέρι το ζευγάρι διέρρηξε αποθήκη και αφαίρεσε μια εξωλέμβια μηχανή σκάφους, αξίας 1.500 ευρώ, την οποία στη συνέχεια πούλησαν σε τρίτο συλληφθέντα, (ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου), έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τους δυο κατηγορούμενους να κινούνται με όχημα και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους δυο συλληφθέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν, ενώ στην επιχείρηση του έτερου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε η κλεμμένη εξωλέμβια μηχανή, η οποία θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχο της.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 33 κλοπές, (τριάντα δυο τετελεσμένες – μια απόπειρα), σταθμευμένων οχημάτων, σε παραλιακά μέτωπα της Πάτρας, κατά τις οποίες οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από την 24-4-2022 έως την 1-5-2023, αφαίρεσαν συνολικά (4.587) ευρώ, (500) ελβετικά φράγκα, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, δυο λάπτοπ, γυαλιά και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News