Έρχονται τα «μπιλιετάκια» του ΕΝΦΙΑ: Σε αναμμένα κάρβουνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων - Οι προϋποθέσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις (vid)

Κρήτη
Έρχονται τα «μπιλιετάκια» του ΕΝΦΙΑ: Σε αναμμένα κάρβουνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων - Οι προϋποθέσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλεύουν με τη δυσβάσταχτη φορολογική διαδικασία οι ιδιοκτήτες ακινήτων - Αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ και ο αγώνας δρόμου των φορολογούμενων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων και γενικά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι είτε έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ και τα εκκαθαριστικά τους, είτε αναμένουν να τα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες. Υπολογίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ που είναι ο πιο επικερδής για τον κρατικό κορβανά φόρος, θα φέρει στα ταμεία περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος δυσκολότερο θα είναι το τίμημα για τους εργαζόμενους με το βασικό μισθό, που αυξήθηκε χωρίς όμως να προσδιοριστεί αντίστοιχα και το ύψος του αφορολόγητου από τη μια και οι μειώσεις για το ποσό πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δέκα δόσεις. Πρώτη στα τέλη Μάϊου και τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2024. Ωστόσο οι οφειλέτες δύναται να επωφεληθούν δύο ρυθμίσεων], προκειμένου να περιορίσουν το ποσό της δόσης. Της ρύθμισης των άτοκων δώδεκα δόσεων, αλλά και των 24 έντοκων δόσεων για να πληρώσουν την οφειλή τους.

Όπως επισημάνθηκε η δυνατότητα αυτή για ρύθμιση δίνεται πριν καν καταβληθεί η πρώτη δόση στο τέλος του Μάη. Για τις δώδεκα δόσεις που είναι άτοκες και δίνουν έναν αέρα δύο μηνών στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τραπεζικά καταστήματα μέσω πιστωτικής παρέχουν αυτή την δυνατότητα, ενώ για την αποπληρωμή σε 24 δόσεις που είναι έντοκες, γίνεται ρύθμιση και το επιτόκιο ανέρχεται στο 0,73% ανά μήνα.

Σε αυτές τις ρυθμίσεις πάντως επί της ουσίας δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ένταξης, πέραν αυτής που προκύπτει από το ποσό πληρωμής ανά δόση και δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News