Μητσοτάκης: «Η αυτοδύναμη κυβέρνηση που διεκδικώ δε θα έχει μόνο ένα "χρώμα"»

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Η αυτοδύναμη κυβέρνηση που διεκδικώ δε θα έχει μόνο ένα "χρώμα"»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό «παράθυρο» μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα ανάλογα με την πορεία της οικονομίας άφησε ο πρωθυπουργός, ενώ εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία βιώσιμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε συνέντευξη που παραχώρησε

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, επαναλαμβάνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την πιο ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαϊου, η οποία στη συνέχεια θα στοχεύσει στην αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο (6/5) ο πρωθυπουργός, τόνισε «Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, έχουμε ακόμη 16 μέρες μέχρι τις εκλογές, όπου διεκδικούμε την πιο δυνατή ισχυρή εντολής στην κάλπη της 21ης Μαΐου η οποία και τελικά θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και ποιος θα είναι πρωθυπουργός», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως προτιμά να μείνει έξω από τη συζήτηση. «Προτιμώ να μιλάω για την Ελλάδα του 2023 και όχι του 1981», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τα σενάρια περί «κυβέρνησης ηττημένων», ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «από την πρώτη στιγμή μίλησα για το αριθμητικό ενδεχόμενο να υπάρξει μια ''κυβέρνηση ηττημένων''. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν έβγαιναν οι αριθμοί θα έβρισκαν ένα τρόπο να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως ΜεΡΑ25. Δεν πιστεύω τίποτα απ' όσα λέει ο κ. Τσίπρας».

//--> //-->

Όπως είπε, «ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί και μαθηματικά στην κάλπη αυτό το σενάριο είναι να είμαστε πολύ ισχυροί στην κάλπη της 21ης Μαΐου». Παράλληλα εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο να προκύψει μια βιώσιμη κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News