To MEGA ζητάει debate Μητσοτάκη και Τσίπρα - «Ναι» λέει η Κουμουνδούρου

Ελλάδα
To MEGA ζητάει debate Μητσοτάκη και Τσίπρα - «Ναι» λέει η Κουμουνδούρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου

Το Mega πρότεινε να διοργανώσει debate μεταξύ Μητσοτάκη - Τσίπρα για τις εκλογές του Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της Πόπης Τσαπανίδου απάντησε θετικά, ενώ αναμένεται η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η επιστολή του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

το Mega, το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο - ντιμπέιτ στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.

Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Τσίπρα θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

Δείτε την επιστολή του διευθυντή ενημέρωσης του Mega:

Τσαπανίδου: Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του Mega για debate

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε:

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

Debate: Απορρίφθηκε από τη Διακομματική το αίτημα για ελεύθερες ερωτήσεις

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, απορρίφθηκε από τη Διακομματική Επιτροπή το αίτημα που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών της 10ης Μαΐου (21:00) για ελεύθερη ερώτηση.

Αντίθετα, προστέθηκε η ενότητα «Νέα Γενιά».

Η θεματολογία της τρίωρης τηλεμαχίας θα χωρίζεται σε 6 ενότητες, ενώ μετά το τέλος τους οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετητούν ελεύθερα για 3 λεπτά.

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Σύντομη καταληκτική τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών

Συνολικά θα υποβληθούν 36 ερωτήσεις που θα πρέπει ερωτηθούν και να απαντηθούν εντός τριών λεπτών. Επιπλέον, αποφασίστηκε και η σειρά ερωτήσεων. Θα λειτουργήσει σαν ρολόι, δηλαδή, στην πρώτη θεματική θα απαντήσει πρώτα ο πρωθυπουργός, στην δεύτερη πρώτος θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας και στη τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα αποφασίστηκαν ομοφώνως από τους εκπροσώπους των κομμάτων

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι – με αλφαβητική σειρά – Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News