Της έκανε τον ερωτευμένο και της άρπαξε από τον λογαριασμό 83.357 ευρώ

Ελλάδα
Της έκανε τον ερωτευμένο και της άρπαξε από τον λογαριασμό 83.357 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Στη σύλληψη 28χρονου ημεδαπού για απάτη προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας 35χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της παθούσας, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, σε χρονικό διάστημα δεκαεπτά (17) ημερών και συγκεκριμένα, από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023, κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των (83.357) ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον (53.600) ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Απογευματινές ώρες χθες (04-05-2023), οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 28χρονος άντρας στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την παθούσα, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News