«Έγδυνε» μέσω προγράμματος φωτογραφίες κοριτσιών και τις έστελνε σε συμμαθητές του

Ελλάδα
«Έγδυνε» μέσω προγράμματος φωτογραφίες κοριτσιών και τις έστελνε σε συμμαθητές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 15χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία

Χειροπέδες σε 15χρονο πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου την Τρίτη 2 Μαΐου ο οποίος αφού υπέκλεβε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών από τα social media, τις επεξεργαζόταν με ειδικό πρόγραμμα ώστε να φαίνονται γυμνές και στη συνέχεια έστελνε τις φωτογραφίες σε κοινή συνομιλία που είχε με τρεις τουλάχιστον συμμαθητές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 2-5-2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 15χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας ευπρεπείας και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 2-5-2023 ο κατηγορούμενος αφού πρώτα προέβη στην υποκλοπή φωτογραφιών δύο ανήλικων κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις επεξεργάστηκε μέσω προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών, ώστε να εμφαίνονται οι εικονιζόμενες γυμνές.

Στη συνέχεια, απέστειλε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σε κοινή συνομιλία που είχε με τρεις τουλάχιστον συμμαθητές του μέσω της ίδιας εφαρμογής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News