Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Οι αλλαγές που ζήτησαν οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία

Ελλάδα
Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Οι αλλαγές που ζήτησαν οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων θα συντονίσει ο Γιώργος Κουβαράς μετά από κοινή τους απόφαση - Δείτε βίντεο από την άφιξη των δημοσιογράφων

Στο νέο σύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέσουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησαν με επιστολή τους προς την διακομματική επιτροπή να αντικατασταθεί η ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών μετά τον κύκλο των πέντε ερωτήσεων που θα τους τεθούν, από μια έκτη ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα, κατά πληροφορίες, μέχρι στιγμής μόνον η σειρά ερωτήσεων για την πρώτη θεματική συζήτηση έχει καθοριστεί, ενώ αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες κατά την επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής.

Οι δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έφτασαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης για τη συνάντηση στην οποία οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου

«Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν» δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ που θα εκπροσωπήσει τον Alpha φτάνοντας στο στούνιο της ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Αντώνη Σρόιτερ

Από τη μεριά της, η Μάρα Ζαχαρέα η οποία εκπροσωπεί το Star, δήλωσε «δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή - αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική - αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της Μάρας Ζαχαρέα:

«Η μορφή που θα έχει το ντιμπέιτ είναι αποφασισμένη δυστυχώς όχι από τους δημοσιογράφους. Έιλικρινά θεωρώ βαρετό να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ωστόσο πάντα τα debate έχουν το ενδιαφέρον τους λόγω της ατμόσφαιράς τους και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε από τη μεριά της η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη της Σίας Κοσιώνη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News