Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα μετά την καταγγελία 17χρονου για κατ' εξακολούθηση βιασμούς στη φυλακή

Κρήτη
Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα μετά την καταγγελία 17χρονου για κατ' εξακολούθηση βιασμούς στη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γ.γ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες

Εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία έδωσε ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά τη σοκαριστική καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και κακοποιήσεις σε κατάστημα κράτησης στη Μαγνησία.

Ο γ.γ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου που έλαβαν χώρα σήμερα, 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News