Δεν μπορεί να βρει γαλήνη ο πιλότος που σκοτώθηκε στη Σάμο - Ο σταυρός του μνήματος είναι στα πόδια του

Ελλάδα
Δεν μπορεί να βρει γαλήνη ο πιλότος που σκοτώθηκε στη Σάμο - Ο σταυρός του μνήματος είναι στα πόδια του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστολή της μητέρας του πιλότου που σκοτώθηκε σε πυρόσβεση στη Σάμο το καλοκαίρι του 2022

Το καλοκαίρι του 2022 στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που συμμετείχε στην πυρόσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί, στην προσπάθεια για την τελευταία υδρόληψη, με τον τεράστιο κουβά, δυνατές  ριπές του αέρα πίεσαν την άτρακτο, η ουρά χτύπησε στο νερό και έσπασε, με αποτέλεσμα να συντριβεί. Τρεις από τους επιβαίνοντες βρήκαν τραγικό θάνατο. Σώθηκε μόνο ο ρουμάνος πιλότος. Δύο Μολδαβοί και ο Θοδωρής Βλάχος, αξιωματικός εν αποστρατεία της Αεροπορίας Στρατού, που είχε τον ρόλο του συντονιστή της πτήσης, βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο 49χρονος Θοδωρής άφησε πίσω του ορφανά δύο παιδιά και βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του, τα παιδιά του, τη μητέρα του και τα τρία του αδέλφια.

Ταφή σε θέση για του ιπταμένους

Έπειτα από παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου (ο εκλιπών ήταν κάτοικος Γλυφάδας), του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του υφυπουργού - Πτέραρχου (ε.α) Ευάγγελου Τουρνά αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η ταφή του Θοδωρή Βλάχου αποφασίστηκε να γίνει στο ειδικό τμήμα του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας που δημιουργήθηκε πρόσφατα σε χώρο που ανήκει στο στρατόπεδο Ε.Τ.Η.Μ.. Για αυτό άλλωστε συναίνεσε και ο διοικητής του στρατοπέδου. Ο ειδικός χώρος στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας που προορίζεται για πιλότους που χάνουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον και την προστασία της πατρίδαςΟ ειδικός χώρος στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας που προορίζεται για πιλότους που χάνουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον και την προστασία της πατρίδας.

Ο πρώτος που ενταφιάστηκε

Δυστυχώς η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Θοδωρής Βλάχος να χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος και να είναι ο πρώτος που ενταφιάστηκε στο νέο διαμορφωμένο χώρο ειδικά για τους ιπταμένους. Παρότι μάλιστα ήταν εν αποστρατεία από την Αεροπορία Στρατού και εργάζονταν σε ιδιωτική εταιρεία, κηδεύτηκε με τιμές ήρωα εν ενεργεία πιλότου διότι συμμετείχε σε ιερή αποστολή κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Δέκα μήνες αναζητά γαλήνη

Δέκα μήνες μετά τον θάνατο του, όμως, η μνήμη του Θοδωρή Βλάχου δε μπορεί να βρει γαλήνη. Η μητέρα του και τα αδέλφια του ζητούν από τον Δήμο Γλυφάδας, την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και από το Γ.Ε.Α. να αλλάξει η χοροθέτηση του τάφου. Οπως αναφέρουν στις επιστολές τους, ο σταυρός του μνήματος είναι τοποθετημένος στα πόδια του νεκρού και όχι στο κεφάλι του.

«Λάθος ο σταυρός, μικρό το μνήμα»

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο αδελφός του, μάλιστα, Κωσταντίνος Βλάχος, Καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είπε στο ethnos.gr: «Ευχαριστήσαμε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμων, την ηγεσία του Γ.Ε.Α., τον Δήμαρχο Γλυφάδας και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την τεράστια συμπαράσταση αλλά και την τιμή που έκαναν στο Θοδωρή. Από την πρώτη στιγμή που κατασκεύασαν το μνήμα επισημάναμε το λάθος και διατυπώσαμε με σεμνότητα το αίτημα μας να αλλάξει η θέση του σταυρού στο μνήμα αλλά και να μεγαλώσει το μνήμα διότι το κεφάλι του είναι εκεί που βρίσκονται τα χαλίκια. Γενικά όλος ο σχεδιασμός του μνήματος είναι λάθος. Προτείναμε μάλιστα να αναλάβουμε την ανακατασκευή με δικά μας έξοδα αλλά δε μας το επιτρέπουν. Για την ακρίβεια δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

«Σε αντίθεση με την Διαταγή του Γ.Ε.Α.»

«Μάλιστα η απόφαση για τοποθέτηση σταυρού στα πόδια του θανόντος έρχεται σε πλήρη και σαφή αντίθεση με την Πάγια Διαταγή 4-16/2017 της Πολεμικής Αεροπορίας «Οργάνωση Κηδείας Στρατιωτικού Προσωπικού της ΠΑ» , που ισχύει για τους ενταφιαζόμενους στρατιωτικούς στον ειδικό χώρο του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας . Στο δε Παράρτημα «Ε» της παραπάνω διαταγής ορίζεται ρητώς ότι ο σταυρός τοποθετείται όπισθεν της κεφαλής του ενταφιασμένου. Με δεδομένο επίσης ότι στον ειδικό χώρο του Νέου Κοιμητηρίου, όπου ετάφη ο θανών αδελφός μου, δεν υπάρχει άλλος τάφος ενταφιασθέντος στρατιωτικού, ώστε οιοσδήποτε να μπορεί να ισχυριστεί σήμερα πως διαφοροποιείται η πρακτική του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας περί τοποθέτησης του σταυρού στα πόδια του ενταφιασμένου».

Η επιστολή της μητέρας του πιλότου

Η μητέρα του νεκρού πιλότου, Λαμπρινή Βλάχου, με επιστολή της προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την οποία εχει κοινοποιήσει στην Προεδρία της Βουλής των Ελλήνων και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση του σταυρού στα πόδια του νεκρού γιου της και όχι στο κεφάλι του αλλά και για τις μικρές διαστάσεις που έχει ο τάφος. Η επιστολή που στάλθηκε από τη μητέρα του Θοδωρή Βλάχου, τον Φεβρουάριο 2023, επτά μήνες μετά τον χαμό του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με συγκλόνισε και με βάρυνε ακόμα περισσότερο»

«Η Πολεμική Αεροπορία, την οποία ευχαριστώ, τίμησε το παιδί μου με τον ενταφιασμό τουεντός του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου πεσόντων Αεροπόρωντου Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Γλυφάδας, αιτώντας σχετική άδεια μέσω επιστολής από το ΓΕΑ. Το μνήμα του παιδιού μου είναι το πρώτο, και εύχομαι το μοναδικό,που τοποθετήθηκε εντός του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου πεσόντων Αεροπόρων.Η κατασκευή του μνήματοςπραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022,από εργολάβο που διατηρεί γραφείο εντός του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, ο οποίος ακολουθώντας τιςοδηγίες που του δόθηκαν από τον Δήμο Γλυφάδας και συγκεκριμένα από το αρμόδιο γραφείο περί κοιμητηρίων (όπως μου ανέφερε ο ίδιος), τοποθέτησε το Σταυρό όχι στο κεφάλι, αλλά στα πόδια του παιδιού μου. Το γεγονός αυτό με συγκλόνισε και βάρυνε ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ φορτίο της απώλειας του παιδιού μου, καθώςμόνη παρηγοριά μου είναι η πίστη μου στο Θεό. Από τη στιγμή εκείνη αισθάνομαι διπλά συντετριμμένη και προκειμένου να απαλύνει τον πόνο μου, το άλλο μου παιδί ο Χρήστος Βλάχος, ο οποίος είναι εν ενεργεία Ανθυπασπιστής στην Πολεμική Αεροπορία, υπέβαλλε Μη Υπηρεσιακή Αναφορά στις 30 Αυγούστου 2022, αναφέροντας το γεγονός, αιτώντας να εξεταστεί το θέμα και να τηρηθεί η Πάγια Διαταγή 4-16/2017 της Πολεμικής Αεροπορίας «Οργάνωση Κηδείας Στρατιωτικού Προσωπικού της ΠΑ»,όπου το Παράρτημα «Ε» διευκρινίζει λεπτομέρειες επί της κατασκευής του μνήματος (διαστάσεις μνήματος–τοποθέτηση σταυρού κλπ). Εν προκειμένω για την τοποθέτηση του σταυρού, σύμφωνα με την παρ. 8.β.(3) του Παραρτήματος προβλέπεται αυτός να τοποθετείται όπισθεν κεφαλής ενταφιασμένου».

«Κάναμε αυτοψία και περιμένω»

Και η μητέρα συνεχίζει: «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι, το εν λόγω Παράρτημα της ΠαΔ παραδόθηκε εκτυπωμένο, από εμάς του ίδιους, στον εργολάβο, προ της κατασκευής του μνήματος, προκειμένου να έχει και εγγράφως τις προδιαγραφές,προς αποφυγήν λάθους. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το οποίο ανταποκρινόμενο άμεσα στην αναφορά του γιού μου, ανέθεσε την εξέταση των αναγραφομένων σ ?αυτήν, στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), ζητώντας ταυτόχρονα την εκ των υστέρων ενημέρωσή του. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος προσκλήθηκε να παρέχει κάθε δυνατή με το θέμα πληροφορία. Πράγματι, στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντησημε τον Δήμαρχο Γλυφάδας και το Διοικητή ΕΤΗΜ. Στην συνάντηση αυτή, παρόντες ήταν η χήρα του παιδιού μου Δήμητρα Σφακιανάκη και ο γιος μου Χρήστος Βλάχος. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και αυτοψία – επίσκεψη στο μνήμα για να διαπιστωθεί η μη σωστή τοποθέτηση του σταυρού. Από την ημέρα εκείνη όμως και μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες προσπάθειες για επικοινωνία με το Γραφείο Δημάρχου και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από εμένα και την οικογένειά μου, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, όπως και από κανέναν άλλον αρμόδιο φορέα. Με την παρούσα επιστολή, και επικαλούμενη την παρ. 7 του Άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Γλυφάδας (εγκριθείς με την απόφαση υπ’ αριθμ125/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας), την παρ. 8.β.(3) του Παραρτήματος «Ε», της Πάγιας Διαταγής 4-16/2017 της Πολεμικής Αεροπορίας «Οργάνωση Κηδείας Στρατιωτικού Προσωπικού της ΠΑ» καθώς και την πίστη μου ότι εσείς θα ακούσετε αυτή μου την παράκληση και θα συναισθανθείτε τον πόνο μου, παρακαλώ–αιτούμαι από:

«Να αποκαταστήσουν το μνήμα»

1. Τον κ. Δήμαρχο Γλυφάδας να επισπεύσει την έγγραφη τοποθέτηση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου, επί του θέματος και να προβεί στην άμεση αποκατάσταση του μνήματος του παιδιού μου Θεόδωρου Βλάχου και συγκεκριμένα ως προς τις διαστάσεις του μνήματος και την τοποθέτηση του Σταυρού όπισθεν της κεφαλής του παιδιού μου.

2. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, ως ποιμένας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο μέσο στην ικανοποίηση του αιτήματός μου το οποίο έχει ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία για εμένα.

3. Τον κ.Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να αποφανθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι η κατασκευή του μνήματος δεν έχει πραγματοποιηθεί με τα προβλεπόμενα στην Πάγια Διαταγή του ΓΕΑ και να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκατάστασή του. Ο θάνατος του παιδιού μου είναι το φορτίο, το οποίο θα κουβαλάω μόνη μου για την υπόλοιπη ζωή μου. Ως μητέρα του επιθυμώ να επισκέπτομαι τον τάφο του παιδιού μου, να τον φροντίζω και να τον τιμώ σύμφωνα με τις θρησκευτικές συνήθειες της Εκκλησία μας. Η μη σωστή τοποθέτηση του Σταυρού, του συμβόλου της Πίστεώς μας, για εμένα την μητέρα του, λειτουργεί επιβαρυντικά στην ήδη κλονισμένη συναισθηματική μου κατάσταση. Ως εκ τούτου εκφράζω την αγωνία μου για τη σύντομη επίλυση του ζητήματος, ει δυνατόν εντός μηνός, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα επτά μηνών. Σας ευχαριστώ θερμά για όσα έχετε ήδη προσφέρει για την τιμή του παιδιού μου, καθώς και την φροντίδα που επιδείξατε στην οικογένειά του (και κατ’επέκταση και στη δική μου οικογένεια), και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειες που θα κάνετε, για την επίλυση του ζητήματος της παρούσας επιστολής», καταλήγει η επιστολή της μητέρας και ευχαριστεί όσους τίμησαν τη μνήμη του παιδιού της.

Δήμαρχος Γλυφάδας: «Ολα έχουν γίνει σωστά, με την καθοδήγηση της Μητρόπολης»

Το ethnos.gr επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της δημιουργίας νέου σύγχρονου κοιμητηρίου που έλυσε ένα χρόνιο ζήτημα αλλά και για τον χώρο που έχει δημιουργηθεί για τους ιπταμένους.

Τόνισε πως η απώλεια του Θοδωρή Βλάχου ήταν ένα γεγονός που βάρυνε όλους όσοι έζησαν αυτή την τραγωδία, ενώ σχετικά με την τοποθέτηση του σταυρού είπε: «Διαχειριζόμαστε το ζήτημα με σεβασμό, ηρεμία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πάντα με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης και τις διαταγές του Γ.Ε.Α. Σέβομαι απόλυτα τον πόνο της μητέρας αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Δήμος Γλυφάδας τηρεί τον ενιαίο κανονισμό λειτουργίας του νεκροταφείου ο οποίος συντάχθηκε και με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης. Σύμφωνα με τους Πατέρες οι σταυροί του κοιμητηρίου πρέπει να κοιτούν την ανατολή διότι όταν θα γίνει η Ανάσταση ο νεκρός να κοιτάει την ανατολή και τον σταυρό. Μην κοιτάτε τι γίνεται σε άλλά νεκροταφεία ή στο παλιό μας νεκροταφείο που δεν είχαμε χώρο και ανοίγαμε τάφους σε κάθε διαθέσιμο διάδρομο».

Σύμφωνη η σύζυγος

Ο δήμαρχος Γλυφάδας είπε ακόμα πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τη σύζυγο του εκλιπόντως η οποία δεν θέτει ζήτημα αλλαγής του σταυρού: «Το νέο νεκροταφείο έχει αυστηρούς κανονισμούς χοροθέτησης που είναι σύμφωνοι με την Όρθόδοξη πίστη. Επίσης η σύζυγος του εκλιπόντως έχει ενημερώνεται από τον Δήμο. Είναι σύμφωνη με τα όσα έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας. Δεν έχει θέσει το παραμικρό ζήτημα. Σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Θεόδωρου Βλάχου δεν θα ήθελα να αναφέρω περισσότερα».

Η επιστολή του καθηγητή στον δήμαρχο

Η επιστολή που συνέταξε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βλάχος και που επρόκειτο να αποστείλει στον δήμαρχο Γλυφάδας τονίζει τα παρακάτω: «Με την παρούσα αίτησή μου σας θέτω ένα ζήτημα , το οποίο τόσο για μένα , όσο και για όλη την οικογένεια θεωρείται και είναι πράγματι μεγίστης συναισθηματικής αξίας , που προκαλεί ιδιαίτερη , καθημερινή μάλιστα , ψυχική φθορά μας .

Για εσάς ωστόσο κ. Δήμαρχε , με τη γνωστή σας αντιγραφειοκρατική θεώρηση των πραγμάτων και τη ριζοσπαστικότητά σας, η επίλυσή του εκτιμούμε ότι είναι ευχερέστατη και δύναται να πραγματοποιηθεί άμεσα , για να μην πούμε ότι είναι ζήτημα λεπτών η λήψη της ορθής απόφασης .

Πιο συγκεκριμένα με την υπ. αριθ. πρωτ. 22946 / 27-7-2022 αίτησή της χήρας ως δικαιούχου του τάφου προς το Δημοτικό Κοιμητήριο ανετέθη στην Εταιρία «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ» η εκτέλεση εργασιών κατασκευής μνήματος στον τάφο, οι οποίες πράγματι ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2022.

»Ωστόσο ο επιτύμβιος σταυρός τοποθετήθηκε όχι στο κεφάλι, αλλά στα πόδια του ενταφιασμένου . Τούτο δε , ακόμη και εάν θεωρηθεί ότι αποτελεί την ισχύουσα θέση του Δήμου σας , ότι δηλαδή: Ι) η παρούσα τοποθέτηση του σταυρού δεν είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές παράδοσεις και τα έθιμα της Εκκλησίας μας , ΙΙ) δεν είναι σαφώς διατυπωμένο πώς και πού ακριβώς θα τοποθετείται ο σταυρός και ΙΙΙ) η εν λόγω πρακτική τοποθέτησης του σταυρού στα πόδια του ενταφιασμένου τηρείται και στο υπόλοιπο κοιμητήριο , έρχεται σε πλήρη και σαφή αντίθεση με την Πάγια Διαταγή 4-16/2017 της Πολεμικής Αεροπορίας «Οργάνωση Κηδείας Στρατιωτικού Προσωπικού της ΠΑ» , που ισχύει για τους ενταφιαζόμενους στρατιωτικούς στον ειδικό χώρο του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας . Στο δε Παράρτημα «Ε» της παραπάνω διαταγής ορίζεται ρητώς ότι ο σταυρός τοποθετείται όπισθεν της κεφαλής του ενταφιασμένου .

»Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μας προς τις δοικητικές υπηρεσίες του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας και το Γ.Ε.Α. και την αρμόδια, παρακολουθούσα το θέμα , μονάδα (ΕΤΗΜ) δεν απέδωσε το ορθοδόξως μοναδικό ζητούμενο , ο σταυρός δηλαδή να τοποθετηθεί όπισθεν της κεφαλής του ενταφιασμένου , ίσως προσκρούοντας σε ενδοιαστικές γραφειοκρατικές αντιλήψεις.

»Στο άρθρο 15 του Β΄ Κεφαλαίου του Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Γλυφάδας προβλέπεται ότι «την ευθύνη για την τήρηση των καθορισθέντων και εγκριθέντων στην άδεια κατασκευής μνήματος σε τάφο τριετίας ή οικογενειακό τάφο έχουν εξ ολοκλήρου τόσο ο εργολήπτης που ανέλαβε την κατασκευή του μνήματος όσο και ο δικαιούχος που υπέβαλε την αίτηση για την κατασκευή του μνήματος και έλαβε τη σχετική άδεια . Κάθε κατασκευή ή τμήμα αυτής που παρεκκλίνει από τα εγκριθέντα σχέδια χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετο. Σε περίπτωση αυθαιρεσιών εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 17 του παρόντος κεφαλαίου». Επίσης στο άρθρο 17 παρ.1 , 2 και 6 του ιδίου Κεφαλαίου ορίζονται ότι «Ο εργολήπτης υποχρεούται να ολοκληρώσει την κατασκευή του μνήματος στο χρονικό διάστημα το οποίο του παραχωρήθηκε με την άδεια εκτέλεσης τεχνικών εργασιών. Με την παρέλευση αυτού του διαστήματος ο τεχνικός του κοιμητηρίου διενεργεί αυτοψία για τον έλεγχο του κατασκευασθέντος μνήματος . Εάν το κατασκευασθέν μνήμα διαφοροποιείται από τον εγκριθέντα τύπο και υπάρχουν διαφορές της κατασκευής με τα εγκεκριμένα σχέδια τότε συντάσσεται Τεχνική Έκθεση για την διαπίστωση των αυθαιρεσιών από τον τεχνικό και δίνεται εντολή στον εργολήπτη για την αποκατάσταση της εγκριθείσας μορφής εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Στις περιπτώσεις που το υπάρχων εντεταλμένο προσωπικό στα κοιμητήρια δεν επαρκεί για τον έλεγχο όλων των κατασκευασθέντων μνημάτων τριετίας, ο έλεγχος γίνεται δειγματοληπτικά».

Με δεδομένο επίσης ότι στον ειδικό χώρο του Νέου Κοιμητηρίου , όπου ετάφη ο θανών , δεν υπάρχει άλλος τάφος ενταφιασθέντος στρατιωτικού , ώστε οιοσδήποτε να μπορεί να ισχυριστεί σήμερα πως διαφοροποιείται η πρακτική του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας περί τοποθέτησης του σταυρού στα πόδια του ενταφιασμένου.

Με την παρούσα αίτησή μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

»Αιτούμαι, κάνοντας χρήση της νομικής ευχέρειας που σας δίνεται από τα άρθρα 15 και 17 παρ.1 , 2 και 6 του Β΄ Κεφαλαίου του Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Γλυφάδας , με πιστοποίηση δηλαδή τεχνικής έκθεσης υπαλλήλου του Δήμου σας περί διαφοροποίησης του εγκριθέντος τύπου του τάφου και διαφοράς της κατασκευής με το εγκεκριμένο σχέδιο τύπου «Γ» , να αποκατασταθεί η εγκριθείσα μορφή από τον εργολήπτη (Εταιρία «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ») , ήτοι η τοποθέτηση του σταυρού όπισθεν της κεφαλής του ενταφιασθέντος.

Να σημειώσω επίσης ότι δηλώνω ρητά και ανεπιφύλακτα πως – ακόμη και εάν δεν αναληφθεί η δαπάνη της συγκεκριμένης αποκατάστασης από την εργολήπτρια Εταιρία ή από το Δήμο σας – αναλαμβάνω πλήρως , κατόπιν προηγούμενης βέβαια ενημέρωσής μου , τη σχετική δαπάνη αποκατάστασης με την τοποθέτηση του σταυρού όπισθεν της κεφαλής του ενταφιασθέντος».

(Φωτογραφία: ethnos.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News