Συνελήφθησαν δύο άτομα που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Νότια Προάστια

Ελλάδα
Συνελήφθησαν δύο άτομα που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Νότια Προάστια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Στη σύλληψη δύο ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στις 27-4-2023 και στις 28-4-2023 σε Αργυρούπολη και Αθήνα, δυνάμει ενταλμάτων, ένας 20χρονος και ένας 17χρονος για σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ αναζητείται ένας 19χρονος συνεργός τους.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες τουλάχιστον από τα μέσα του Φεβρουαρίου, είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας με εναλλασσόμενη σύνθεση «χτυπούσαν» τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην έχει πολύ κόσμο, όπου μετέβαιναν με δίκυκλα οχήματα μικρού κυβισμού που είχαν στην κατοχή τους σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας πρατήρια υγρών καυσίμων όπου εργάζονταν ένας υπάλληλος.

Μόλις εντόπιζαν το πρατήριο-στόχο, κατόπτευαν το χώρο, είτε πραγματοποιώντας επιτόπιες διελεύσεις, είτε παρουσιαζόμενοι σε αυτό ως πελάτες και σε κατάλληλη χρονική στιγμή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τον εκάστοτε υπάλληλο. Με την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού, τον ακινητοποιούσαν, εξαναγκάζοντας τον να τους παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε 'Αλιμο, Ηλιούπολη, Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων μελών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσαν τα μέλη της συμμορίας κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Δύο από τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά περίπτωση στο παρελθόν για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News